HDP Diyarbakır İl Örgütü, kongresini gerçekleştirdi: Ceylan ve Atasoy yeniden seçildi

15-01-2023
Etiketler HDP Diyarbakır Ebru Günay
A+ A-

Haber Merkezi – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, "Çözüm Biz’de, Savaşa ve Sömürüye Hayır” sloganıyla Yenişehir ilçesindeki Demirok Düğün Salonu'nda 4’üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Atasoy ve Ceylan yeniden eşbaşkan seçildiler.

Salona Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde ve Türkçe pankartlar asıldı.

Kongreye HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP milletvekilleri, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan STK temsilcileri, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T) Genel Başkan Mehmet Emin Kardaş ve vatandaşlar katıldı.

Kongrenin açılış konuşması HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun tarafından yapıldı. Ardından Çiftyürek, Kardaş ve HDP Sözcüsü Günay birer konuşma yaptı.

Kongrede, mevcut il eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan yeniden seçildi.

Günay şunları söyledi:

“Her Kürdün kalbi Amed için atar her Kürdün gözü kulağı Amed'i izler. Bugün herkes Amed kongresini izliyor. Bu tarihi kongreyi izliyor, herkesi selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Buradan iradesi gasp edilen Hülya Alökmen’e, Selçuk Mızraklı’ya Semra Güzel’e selam olsun. Aramızda duvarlar olabilir ama arkadaşlarımız Amed halkının iradesidir. Direnmek yaşamaktır diyerek her koşulda mücadele eden herkese buradan selam olsun. Dünyanın her yerinde mücadele edenlere selam olsun.

Tarihi bir zamanda tarihi bir kongre gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar emek veren, bundan sonra bayrağı devralacak olan arkadaşlarımıza HDP bayrağını iktidarın bütün faşizmine, ablukalarına ve saldırılarına rağmen yerde bırakmayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. HDP sizin emeğinizle, mücadelenizle ayaktadır. Yeni başlayacak arkadaşlara başarılar diliyorum.

Bütün halkımız barıştan, demokrasiden yana tavrını gösterecektir. 2023 seçimleri AKP’nin kaybedeceği seçimlerdir.

İktidarın varlığını sürdürdüğü bir diğer durum da tecrittir. Sayın Öcalan’ın Türkiye’nin demokratik geleceğinde, özgür bir geleceğin inşasında ve barışında yegane adres olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Savaş politikalarında ısrar eden iktidar, tecrit politikalarında ısrar ederek Kürdün barış talebine, kadınların özgürlük talebine tecrit uyguluyor. Bütün tecrit ve savaş politikalarına karşı biz inatla savaşa karşı barışı tecride karşı özgürlüğü savunacağız ve sayın Öcalan ile birlikte özgür bir gelecekte mutlu bir toplumu mutlaka inşa edeceğiz.

AKP bizi durdurmak için partimiz hakkında kapatma davası açarak hesaplarımıza bloke koyuyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki halkın iradesine bloke koyamaz hiçbir güç. Bunu en iyi Amed biliyor, halkın iradesini hele özgürlük için yola çıkmış bir halkın iradesini kimse gasp edemez. Biz bu salonda çok fazla etkinlik yaptık.

HADEP’ten DEHAP’tan bugüne bu salonlar doldu taştı. İsimler, bayraklar değişti ama Amed halkının kararlılığı, iradesi ve faşizme geçit vermemesi değişmedi. Amed faşizme geçit vermeyeceğiz diyor bugün de. Amed bu konuda kararlılığını gösteriyor mu?

Gasp edilen irademize karşı Amed 12 sıfır yapacak mı 2023’te? İşte 12 sıfırla AKP’yi tarihin çöp sepetine önce Amed’den sonra Türkiye’nin tamamından göndereceğiz. 2023’te AKP’siz demokratik, özgür bir Türkiye’de hep birlikte yaşayacağız.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli