İYİ Parti'de sular durulmuyor: Ağır toplardan biri daha istifa etti

14-12-2023
Etiketler İYİ Parti Ece Güner Meral Akşener
A+ A-

Haber Merkezi – İYİ Parti’de istifalar sürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner partisinden istifa etti. İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok da görevden alındı.

İYİ Parti'nin CHP ile yerel seçimde işbirliği teklifini reddetmesi, bir istifaya daha yol açtı.

Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, İstanbul ve Ankara’da iş birliği yapılmaması gerekçesiyle partiden istifa ettiğini açıkladı.

Güner, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Bağımsız bir hukukçu olarak ilkelerim doğrultusunda ülkem için mücadeleme devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Aynı sebepten İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok da görevden alındı.

Partinin Ankara ayağında bu gelişmeler yaşanırken bir gün önce de İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın görevinden istifası istendi.

7 kişiye ihraç talebi

Özkan da CHP ile İYİ Parti’nin iş birliğini savunanlar arasında yer alırken istifa ettikten kısa bir süre sonra partinin diğer meclis üyelerinin çoğunluğu ile tekrar göreve seçildi.

Bunun üzerine, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun da Özkan'ın aynı göreve gelmesi yönünde oy veren 7 kişiyi kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.

"Böyle bir yol izlendi"

NTV'ye konuşan Özkan, konuya ilişkin görüşlerini pazartesi günü açıklayacağını söyledi ve "Düşüncemi beyan ettiğim için böyle bir yol izlendi" dedi

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli