YENİLENDİ - İstanbul’da babaları tutuklu 4 Suriyeli çocuk yaşamını yitirdi

14-12-2021
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler İstanbul Esenyurt Yangın Asuri
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – İstanbul Esenyurt’ta bir binanın bodrum katındaki dairede çıkan yangında Suriyeli oldukları belirtilen 4 çocuk hayatını kaybetti.

Suriye vatandaşı ailenin yaşadığı Üçevler Mahallesi 887’inci Sokak’taki binanın bodrum katında bulunan dairede elektrikli sobadan kaynaklanan yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

Yangın sırasında bir kadın ve bir çocuk itfaiye ekiplerince kurtarılarak Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ekiplerce 4 çocuğun ise yangında yaşamını yitirdiği belirlendi.

Çocukların babası tutuklu

Rûdaw muhabiri Ömer Sönmez, 5 katlı apartmanın bodrum katında çıkan yangın esnasında komşuların yangından sağ kurtulan anne Fatma Hamud’un imdat çığlıklarına yetiştiğini aktardı.

Ailenin Suriye’nin Halep kentinden olduğunu bildiren muhabirimiz, yangında Besme (5), Şahin (9), Ahmed (9) ve Selwa Hemud (1) isimli çocukların hayatını kaybettiğini, anne Fatma Hamud (35) ile Şekur Hamud’un (2) da sağ kurtulduğunu söyledi.

Hastaneye kaldırılan Şekur Hamud’un durumunun ağır olduğu ve babalarının tutuklu olduğu öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan görgü tanıklarından biri, yangın esnasında olay yerine geldiklerini, demir korkuluğu çıkardıktan sonra camları kırdıklarını anlattı.

Basınra ailenin doğalgaz faturasını ödeyemediği için elektrikle ısındığını bilgilerine yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli