Erdoğan: Milli seferberlik ilan ediyorum

Haber Merkezi - Türkiye Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm terör örgütlerine karşı milli seferberlik ilan ediyorum” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 32. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşuyor.

 

Erdoğan, “Ülkemiz bir ateş çemberinden geçiyor. Yaşadığımız dönem en az İstiklal Harbi kadar önemlidir, kritiktir. Hem bölgemiz, hem ülkemiz üzerinde çok sinsi ve alçak oyunlar oynanıyor. Üst akıl dediğim şey, her gün yeni şeytanlıklarla karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bugün de adı konulmamış bir Sevr tehdidiyle karşı karşıyayız. Gezi’de sokakta başaramadıklarını, emniyet yargı darbesiyle elde etmek istediler. En nihayetinde darbeyle sonuca ulaşmaya çalıştılar. Bu saldırıların hedefi şahsımız, hükümetimiz, partimiz değil, saldırıya uğrayan bizim şahsımızda somutlaştırdıkları yeni Türkiye mücadelesidir. ”

 

“Ülkemizi viraneye çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz” diyen Erdoğan, “Irak, Suriye, Libya ve daha birçok yerde bunu yaptılar ama bize yapamayacaklar. Ülkemizi terketmek zorunda kalıp Akdeniz’in karanlık sularında boğulmayacağız” diye konuştu.

 

Erdoğan, “Gün çekişme, çatışma, husumet, eski defterleri karıştırma günü değildir. Tüm terör örgütlerine karşı milli seferberlik ilan ediyorum. Her kim bu örgütlerle ilgili bir şey görürse, duyarsa, hemen güvenlik güçlerine haber vermelidir” dedi.