Görgü tanıkları İstiklal Caddesi'ndeki patlama anını anlattı

14-11-2022
Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler İstiklal Caddesi Patlama Bombalı saldırı
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – İstanbul’un en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi'nde dün bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı. Saldırıyla ilgili soruşturma başlatılırken AK Parti hükümetinin üst düzey yetkilileri olay yeri olan İstiklal Caddesi'ni ziyaret etti. Ayrıca HDP'nin de aralarında bulunduğu birçok siyasi parti, patlamayı kınayarak taziye mesajları yayınladı.

Patlamada çok sayıda işyeri de hasar gördü. Patlamanın ardından caddede hayat yavaş yavaş normale dönse de esnaf hala tedirgin. İnsanlar bu tür saldırıların yeniden yaşanmasından endişe ediyor.

Patlama anına tanık olan olan esnaflar, bundan sonra işlerine devam edeceklerini ancak daha tedbirli ve dikkatli olacaklarını vurguladı. Bir esnaf, “Korkumuz yok, gayet normal bir psikolojide devam etmeye çalışacağız. Bunlar bizi durduramayacak” diye konuştu.

Simitçi Aykut Korkmaz: “Simit satıyorduk. Orada, yukarıda bir anda patlama sesleri geldi. Alevler yükseldi. Yani şok olduk bir anda, yaralılar vardı. Bizim de camekanımız kırıldı. Daha temkinli olmaya çalışacağız.”

Mecit Ballı (Esnaf): “Baktım iki kişi hala orada (yerde) yatıyor. Birisinin üzerini kapatmışlar, diğerinin ayakları dışarıda. Ben yetiştim onu aldım. Dışarıda mal diziyormuş, bomba patlayınca düşmüş. İnsanlar kaçışıyor, kimi ayakkabısını bırakmış, kimi montunu bırakmış. Bundan evvel nasıl olmuşsa bundan sonra da aynısı olur diye düşünüyorum. Ama aynısı olur diye güvenliği elden bırakmamamız lazım.”

Hüseyin Hasdemir (Mango mağazasının müdürü): “Biz buradaydık, bayağı bir korktuk. İyi olmadı. Ben 3 senedir buradayım. Daha temkinli, daha dikkatli olacağız. Elimizden geldiği kadar dikkatli olacağız kendimizi korumaya çalışacağız.”

Mehmet Kelleli (Esnaf): “Kalabalık, İstiklal tıklım tıklım, bir patlama oldu. Arkada oturuyordum ben. Patlama oldu, o sırada insanlar dışarıdan içeriye girmeye çalıştı 2 dakika böyle bir donduk. Ölenler için üzülüyoruz. Ama hayatı devam ettirmeye çalışacağız. Korkumuz yok, gayet normal bir psikolojide devam etmeye çalışacağız. Bunlar bizi durduramayacak.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli