52 ekip Rojin Kabaiş’i arıyor

Van (Rûdaw) - Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş Van’da 27 Eylül'den bu yana kayıp.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan Rojin Kabaiş, arkadaşlarına göl kıyısına çakıl taşı toplamaya gideceğini söyleyerek yurttan ayrıldı. O günden beri Rojin’den haber alınamıyor.

Rûdaw'a konuşan Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, kızının kaldığı yurdun yönetiminin kendilerini çok geç bilgilendirdiğini söyledi.

Baba Kbaiş, kızının kaybolmasından 13 gün sonra başörtüsünün bulunduğunu söyledi.  Nizamettin Kabaiş, kızının bulunacağından umutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Allah kimseye göstermesin. 16-17 gündür buradayız. Rojin'in sağ salim bulunmasını umuyoruz.  Başörtüsü 13 gün sonra bulundu. Başörtüsü bulunduğu sırada beni de çağırdılar, gittim kendi gözlerimle gördüm. Sudan iki, iki buçuk metre uzaklıktaydı, kuru zemindeydi ve kuruydu. Benim tahminime göre oraya daha sonradan bırakıldı. Çünkü o bölgede ekipler günlerdir arama yapıyor, 13 gün bulunamadı. Eğer orada olsaydı 13 gün içerisinde mutlaka görülürdü. Ben oraya sonradan bırakıldığını tahmin ediyorum ki polisin de tahmini oraya daha sonra bırakıldığı yönünde. Kızımın hayatta olduğuna inanıyorum. Kimseden şüphemiz yok, kimseyle düşmanlığımız yok. Rojin'in kaybolduğu yer boğulacak derinlikte bir yer değil. 50 metre ilerlediğiniz halde su dizinize bile varmıyor. Rojin intihar etmedi.”

Nizamettin Kabaiş, haftalardır Van Gölü kıyısında şafaktan gece yarısına kadar kızını arama çalışmalarına eşlik ediyor.

Rojin'in bulunması için 217 kişiden oluşan 52 ekip karada, havada ve denizde aralıksız çalışıyor.

5 tekne, 1 drone, 1 helikopter ve sonar cihazı ile 20 su altı uzmanının yanı sıra AFAD, polis, askeri ve belediye ekipleri Rojin'in izini sürüyor ancak şu ana kadar sadece başörtüsü bulunabildi.

Rojin'in amcası Ömer Kabaiş de yeğeninin bulunması için halka Rojin'in fotoğraflarını paylaşma çağrısında bulundu. Ömer Kabaiş, umutla yeğeninin bulunmasını bekliyor.

Van Valisi ve Belediye Eş Başkanları da zaman zaman aileyi ziyaret ediyor.

Rojin, Diyarbakır'dan Van'a geldikten iki gün sonra ortadan kayboldu.