Türkiye Kürt sanatçı Soha Fethi’yi serbest bıraktı, eşi hala tutuklu

14-10-2023
Etiketler Soha Fethi Rojhilat Sanatçı Milad Yadgari
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye’de tutuklanan ve İran’a iade edilmesi gündemde olan Rojhılatlı (Doğu Kürdistan) Kürt sanatçı Soha Fethi yaklaşık beş ay süren tutukluluğun ardından serbest bırakıldı.

Rûdaw’a konuşan sanatçı Soha Fathi'nin akrabası Sardar Weledbegi, Fethi’nin 5 aylık bir tutuklanma sürecinin ardından serbest bırakıldığını, eşi Milad Yadgari’nin de yakında bırakılacağını söyledi.

Sohe ve eşi Milad, geçtiğimiz mart ayında Türkiye'den Yunanistan’a kaçak yolla geçmeye çalışırken güvenlik güçleri tarafından tutuklanarak Van’daki göçmen merkezine getirilmişti.

Weledbegi, Soha Fethi’nin sanatçı olduğunu ancak özellikle Jina (Mahsa) Emini'nin öldürülmesinin ardından İran ve Rojhılat’taki gösteriler sırasında insani yardım yaptığını ve çok aktif bir şekilde çalıştığını belirtmişti.

Soha’nın annesi de sınır dışı edilmesi halinde “hayatının tehlikede olacağını” söylemişti.

Rûdaw’a konuşan Weledbegi, sivil toplum kuruluşlarını, çiftin sınır dışı edilmesini önlemesi için Türkiye hükümetine baskı yapmaya çağırmıştı.

Gerçek ismi Bahar Fethi olan sanatçı Soha Fethi, Pave kentinde doğdu. Bir süre Kürdistan Bölgesi’nde de yaşayan sanatçı iki yıl önce Milad Yadgari ile evlenmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli