Gülistan Doku’nun kişisel verilerini yayan eski polis hakkında yakalama kararı

14-10-2021
Rûdaw
Etiketler Gülistan Doku Dersim Kayıp
A+ A-

 Haber Merkezi – Dersim’de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin soruşturmayla alakalı bazı kişisel bilgileri hukuka aykırı ele geçirip yaydığı öne sürülen dosyadaki baş şüpheli Zainal Abarakov’un üvey babası eski eski polis memuru Engin Yücel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Engin Yücel hakkında açılan davaya Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya meslekten ihraç edilen tutuksuz sanık Engin Yücel katılmadı. Kayıp Doku'nun ablası Aygül Doku ve ailenin avukatı Ali Çimen mahkemede hazır bulundu.

Daha önceki üç celseye de katılmayan sanık Engin Yücel hakkında yakalama kararı çıkaran mahkeme, duruşmayı erteledi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Gülistan Doku soruşturmasına ait bazı kişisel bilgileri hukuka aykırı ele geçirip yaydığı iddia edilen polis memuru Engin Yücel’in "görevini kötüye kullanarak kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme" ve "görevini kötüye kullanarak kişisel verileri hukuka aykırı olarak bir başkasına verme" suçlarından 4,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ne olmuştu?

Dersim'de üniversitede okuyan kızları 21 yaşındaki Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak'ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu. Gülistan Doku’nun ailesi en son birlikte görüldüğü Rus asıllı Zainal Abarakov'un bu olayda baş şüpheli olduğunu iddia ederek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genç kızın arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen polis, arama çalışması başlatmıştı. Uzunçayır baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine aramalara son verilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli