Narin Güran cinayetinde ibreler amcadan ağabeye dönüyor

14-09-2024
Etiketler Narin Güran Enes Güran Ağabey Amca Cinayet Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’ın ailesi ve akrabalarından 11 kişi tutuklandı ama cinayetin kim ne den işlendiği hususları hala aydınlatılabilmiş değil. Ancak son olarak ibrelerin kolundaki ısırık izleri nedeniyle daha önce gözaltına alınıp bırakılan Narin Güran’ın ağabeyi 18 yaşındaki Enes Güran’a kaydığı belirtiliyor.

Jandarma ekiplerinin üzerinde inceleme yaptığı şüphelilerin telefonundan, anne Yüksel Güran ile amca Salim Güran'ın arasında herhangi bir telefon ve mesajlaşma olmadığını, Salim Güran'ın telefonun Yüksel Güran'ın telefonunda kayıtlı bile olmadığını tespit ederken, telefon kayıtlarını ve mesajları silen tek şüpheli olarak tespit edilen Salim Güran'ın büyük amcasıyla olay sırasında ve sonrasında yaptığı bir çok görüşmeyi tespit etti.

“Birinci cinayet zanlısı olarak Enes Güran öne çıkıyor”

Milliyet'te yer alan habere göre silinen ses kayıtları ve mesajların yanı sıra yapılan arama kayıtlarında Narin'in kaybolduğu sırada ve sonrasında büyük amcasıyla görüşmeleri tespit edilen Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy ve oğlu Ramazan Atasoy'un yaptığı telefon görüşmelerine de ulaşan jandarma ekipleri, şu ana kadar eldeki bulgu ve belgelerden birinci cinayet zanlısı olarak abi Enes Güran’ın öne çıktığı, aile kararıyla cesedin taşeron aracılığıyla ortadan kaldırılmaya çalışıldığı üzerinde duruluyor.

Narin'in kaybolduğu anda anne Yüksel Güran'ın aradığı ilk isim olarak öne çıkan ve dün yaptığı açıklamayla cinayetin failinin Narin'in cesedini dereye getirip atan Nevzat Bahtiyar olduğunu ifade eden büyük amcanın ifadesinin alınması beklenirken, küçük kızın abisi tarafından öldürüldükten sonra aile meclisi kararıyla cesedinin ortadan kaldırılması için köyün kriminal ailesi olarak bilinen Bahtiyarlar ailesinden Nevzat Bahtiyar'a ortadan kaldırılması için teslim edildiği üzerinde duruluyor.

Ağabey Enes Güran kardeşinin kaybolma haberini 19:11'de annesinin "Narin yemeğe gelmedi" sözleri ile öğrendiğini söylemişti. Ağabey Güran gözündeki morluklarla ilgili ifadesinde şunları söyledi: "Narin'i ararken mısır koçanları her yerimize çarpıyordu. Sonra hastaneden bize bir çocuk olduğu haberi geldi gidip baktık, Narin olmadığını gördük. Döndükten sonra olaylara üzüntüden kendime yumruk attım. Sonra adli tıpa götürüldüğümde küçük çizikler de olduğunu fark edince, mısır koçanları tarafından olabileceğini fark ettim."

Enes Güran savcılık ifadesinde, köy bakkalı Ömer Susanbağ'ın verdiği ifade okundu ve bu ifade kendisine soruldu. Bunun üzerine Enes Güran, "Sofi Market'e giderek kendime bir adet enerji içeceği aldım. Aldığım sırada köylümüz olan zihinsel engelli Süleyman da bakkala geldi. 1 adet enerji içeceği de Süleyman'a alarak bakkaldan çıktım. Bakkaldan çıktıktan sonra arkadaşım Muhammet Yağmur'u gördüm. Onunla konuştuk. Ardından yanımıza Kerem Güran, kardeşim Muhammet, Tahir Kaya geldiler. Bir süre sonra üvey babaannem Süheyla Güran yanımıza geldi. Kendi samanlarının taşınmasını istedi. Kardeşim ve diğerleri yorgun olduklarını söyleyerek kabul etmediler" yanıtını verdi. Ancak Enes Güran'ın söz ettiği Sofi Market'e hiç gitmediği öğrenildi.

Cem Küçük: Enes Güran, bir şey yaparken Narin kızımız onu görüyor

Öte yandan gazeteci Cem Küçük da katıldığı bir televizyon yayınında, Narin Güran'ı abisinin öldürdüğünü iddia etti.

"Savcılık ifadeleri benim önümde. Oradaki yetkililerden de bilgi aldım" diyen Küçük, "Abi Enes Güran, bir şey yaparken Narin kızımız onu görüyor. Bunu başkalarına söyler diye Enes onu boğazlıyor" şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli