DEDAŞ elektrik sayaçları takmak için köye asker götürdü: Abluka sürüyor

14-09-2022
Etiketler Cizire Şırnak DEDAŞ
A+ A-

Haber Merkezi - Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli köyü Newala Îsa Axa mezrasına elektrik sayacı takma gerekçesiyle giden DEDAŞ ekibi ve yüzlerce askerin mezradaki ablukası sürüyor.

Dün öğleden sonra DEDAŞ ekipleri yüzlerce asker ile Cizre'nin Dirsekli köyüne bağlı Newala Îsa Axa mezrasına elektrik sayacı takma gereköesi ile gitmişti.

DEDAŞ ekipleri ve askerlerin köye gittiğini gösteren görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Bölge sakinleri, askerlerin mezrayı abluka altına aldığını, DEDAŞ ekiplerinin de elektrik sayaçlarını direklere taşımaya çalıştığını belirtti.

Rûdaw’a konuşan HDP’nin eski Cizire Belediye Başkanı Mehmet Zırığ, askeri yetkililerin ablukanın Cuma gününe kadar süreceğini söylediklerini aktardı.

Mehmet Zirig “Dün sabah saat 06:00’dan beri kaçakla mücadele kapsamında askerler tarafında köy ablukaya alınmış durumda. Bu durum şuan hala devam ediyor. Askeri yetkililerin dediğine göre cuma gününe kadar da devam edecek. Tüm sokaklar caddelerde askerler bekliyor. Halkın bir araya gelmesi, birden fazla kişinin bir arada bulunması engellenmeye çalışılıyor. Şimdilik durum bu” ifadelerini kullandı.

Olay duyduktan sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, sosyal medya hesabı üzerinden “#Cizre” hashtagı ile askerlerin mezraya gittiğini gösteren videolu bir paylaşım yapmıştı.

 İmir paylaşımında “Burası Rusya-Ukrayna sınırı değil. Cizre Newala İsa Axa köyü mezrası. DEDAŞ elektrik sayaçlarını takmak için sabahın 7 sinde askeri birliklerle köyü kuşatmış, köyden tek bir ses çıkmamasına rağmen savaşa girer gibi köyü kuşatma altına almışlar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli