Safari aracı uçurumdan yuvarlandı, anne ile kızı öldü

Haber Merkezi - Antalya'nın Alanya ilçesinde, uçurumdan yuvarlanan safari aracında bulunan anne ile bir yaşındaki kızı hayatını kaybetti.

İHA’nın haberine göre, Sugözü Mahallesi Kütürüp mevkisinde aracın çalışmaması üzerine Emre Alıcı kontrol amaçlı araçtan indiği sırada el freni boşalan cip bir anda hareket etmeye başladı.

Emre Alıcı’nın hareket halindeki cipi durdurma çabaları sonuç vermezken cip önce duvara çarptı, oradan da hızla yokuş aşağı geri giderek uçurumdan yuvarlandı.

İçerisinde Esma Alıcı (31) ve kızı Fatma Ela Alıcı'nın (1) bulunduğu safari araç uçurumun aşağısında bulunan inşaat malzemelerinin üzerine düşerek durabildi.

Sürücü Alıcı'nın ihbarıyla kaza yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekibi anne Alıcı'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Kazada yaralanan Fatma Ela Alıcı ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak Fatma Ela Alıcı da yolda hayatını kaybetti.

Savcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan, baba Alıcı'nın emniyetteki ifadesinde, kazada aracın dışında olduğunu ve aniden hareket eden aracın el frenini çekmeye çalıştığını ama başarılı olmadığını beyan ettiği öğrenildi.