Bakanlıktan Server Sinanoğlu açıklaması

14-08-2022
Etiketler Server Sinanoglu Muhammet Çelik Gercüş Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanlığı, Batman Gercüş Kaymakamı iken Diyarbakır’da bir çocuğun ölümüne neden olan trafik kazasına karışan Server Sinanoğlu ile ilgili çıkan haberlere ilişkin "Server Sinanoğlu’nun görevden uzaklaştırma hali devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Batman Gercüş Kaymakamı iken alkollü halde araç kullanan ve bir çocuğun ölümüne neden olan Server Sinanoğlu ile ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Server Sinanoğlu hakkında Bakanlığımızca görevden uzaklaştırma işlemi yapılmış, Gercüş Kaymakamlığı’na ise başka bir kaymakam ataması yapılmıştır. Kadrosu Taşra Hukuk Müşavirliğine alınan Server Sinanoğlu’nun görevden uzaklaştırma hali devam etmektedir. Konuyla ilgili olarak gerek adli soruşturma gerekse Bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişi marifetiyle idari soruşturma sürmektedir."

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Akpınar Mahallesi'ndeki Özgürlük Bulvarı ile Bismil-Batman Karayolu'nun kesiştiği noktadaki trafik ışıklarında 15 Temmuz'da Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun kullandığı resmi araç, yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammet Çelik'e, ardından da başka bir araca çarpmıştı.

Yaralanan Çelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken 0.27 promil alkollü çıkan Kaymakam Sinanoğlu tutuklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete 'de yayımlanan 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu’nun Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli