Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu Ahlatlıbel'de buluştu, görüşme talebi Kılıçdaroğlu’ndan geldi

Haber Merkezi - CHP'de kurultay tartışmaları sürerken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da bir araya geldi.

İki isim Ankara Çankaya'daki Ahlatlıbel'de buluştu. Görüşme saat 10.45 civarında başladı, 11.45 gibi sona erdi.

Cumhuriyet gazetesinin haberin göre; Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasındaki görüşmenin nerede geçeceği son ana kadar gizli tutuldu.

Bu nedenle bir grup gazeteci Ahlatlıbel'de, bir grup gazeteci ise CHP Genel Merkezi'nde bekledi. Nihayetinde Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu, Çankaya'daki Ahlatlıbel Parkı'nda bir araya geldi.

Halk TV'nin aktardığına göre; görüşme talebi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na yerel seçim hatırlatması yapacağı iddia edildi.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu iki kez daha bir araya gelmişti.

İBB Başkanı İmamoğlu, seçim yenilgisinin ardından yayımladığı bir videoda parti yönetiminde değişim talep ederek, "Değişimi sadece ben değil, toplum istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamak şart. Bunları görmek zorundayız" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İmamoğlu'nun istemesi halinde aday olabileceğini belirterek, "Akılcı düşündüğünü, İstanbul gibi bir şehri kaybetmemeleri gerektiğini, birinci önceliğinin İstanbul olduğunu” vurgulamıştı. Bu sözlere karşılık dün sorulan soruları cevaplayan İmamoğlu da “Mesele İstanbul’dan ibaret değil” demişti.

Kılıçdaroğlu dünkü grup toplantısında da, "Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi sağlam götüreceğimi herkes bilsin" ifadelerini kullanmıştı.