Ambulans şoförü: Sağlık Bakanı gelmezse kendimi patlatacağım

Haber Merkezi – Türkiye'nin başkenti Ankara'da Sağlık Bakanlığı önünde bir ambulans şoförü kapıları kilitleyerek oksijen tüplerini açtı,  “Bakan gelmezse kendimi patlacağım” dedi.

Bir hastayı götürecek hastane bulamadığı için Sağlık Bakanlığı’nın kapısının önüne giden ambulans şoförü, kapıları kapatıp oksijen tüplerini açtı. Bakan gelmezse kendini "patlatacağı" tehdidinde bulundu.

Tele1 muhabirinin eylemi yapma amacını sorması üzerine konuşan ambulans şoförü, "Benim amacım hiçbir zaman devlete zarar vermek değildir. Bu eylemim tamamen hasta haklarını savunmak adına. Acil servise hasta götürdüm onkoloji servisine hastayı teslim edemedim. Dediler ki, 'Şu servise git, çık.' Çıktım. Dediler ki, 'Bu hasta buraya gelmemiş.' Nereye gideceğim? 15 dakika bekledim serviste. Dediler ki, 'Aşağı üçüncü kata in. B servisinin yoğun bakımına git'' Gittim... Dedim ki, 'Ya sağlıkçı doktor. Yoğun bakımlık bu hasta. Niye beni dolaştırıyorsunuz?' dediler ki, 'Bu hasta bizim değil.' Kime gideceğim?" ifadelerini kullandı.

Yetkililer daha sonra muhabirleri alandan uzaklaştırdı. Olay yerinden görüntü almak isteyen gazetecilere izin verilmiyor.

Olay yerinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis ambulans şoförünü eylemini sona erdirmesi için ikna etmeye çalışıyor. İtfaiye ekipleri ise tazyikli bu pompalarıyla hazır bekliyor.