Devlet Bahçeli: Hedef AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır

14-05-2024
Etiketler Devlet Bahçeli AK Parti Cumhur İttifakı Darbe girişimi
A+ A-

Haber Merkezi - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası kapsamında 3 emniyet müdürünün göz altına alınmasına atıfta bulunarak, "Olan biten tüm kanun dışı irtibat ve ilişki ağlarının farkındayız. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir” dedi.

“Darbe girişimi" şeklinde yorumladığı gelişmeler hakkında konuşan Bahçeli, “17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığının müfredat değişikliğine destek vererek, "Milli Eğitim Bakanlığı marifetince hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni yeni yüzyılın milli eğitim çatısı olarak değerlendiriyor samimiyetle destekliyoruz. Mesnetsiz eleştirilerin iyi niyetten yoksun olduğu kanaatindeyiz. Beden ve ruh üzerine kurulan bir modele canlı ceset gibi ortalıkta dolaşanlar dışında itiraz edenlerin tuttarlı dalı veya haklı eleştirileri söz konusu mudur? Karalamak için kuyruğa girenlerin asıl amacı nedir? Niyet halistir, hedef parlaktır” dedi.

“ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır”

Çiftçilerin kullandığı mazottan ÖTV ve KDP’nin alınmaması gerektiğni beliten Bahçeli, “Tarımsal üretimdeki girdi fiyatlarının yüksekliğine bağlı sorunların gün geçtikçe büyümesi çiftçilerimizin başlıca şikayetidir. Bir litre mazorun satış fiyatının yaklaşık yüzde 38'ini vergilerden oluştuğunu göz önüne alındığında tarımsal üretimin sürdürülmesinin ve sorunun köklü çözümünün tarımda kullanılan mazottaki ÖTV ve KDV'nin kaldırılmasına bağlı olduğu da görülecektir. Bizi doyuran çiftçilerimizin doyması için ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır. Gübre hammadesinin yüzde 90'dan fazlası ithal edilmektedir. Kimyasal gübre fiyatındaki artışın temel nedenleri arasında döviz kurundaki oynaklıklar ve dünya piyasalarına tesir eden gerilimler yer almaktadır… Çiftçilerimize verilen gübre ve mazot desteğinin bütçe imkanları dahilinde yükseltilmesi dileğimizdir” diye konuştu.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası kapsamında yaşanan gelişmelere değinen Bahçeli şöyle devam etti:

“Olan biten tüm kanun dışı irtibat ve ilişki ağlarının farkındayız. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun. Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını ve tecelli eden millet iradesini gölgeleme arayışını himaye eden ve buna hizmetkarlık yapan kim varsa haindir, haşhaşidir, emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmelidir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş, hepsine göstermek, hepsini yaka paça içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur.

Meclis gündemine gelecek olan 9’uncu yargı paketinde, casusluk suçu ilgili yeni düzenlemeden rahatsız olanlar çok iyi araştırılıp incelenmelidir. Yurt içinden ve yurt dışından hain FETÖ’cülerin, onlara sözcülük yapan satılmış, devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli