Diyarbakır'da kaç seçmen oy kullanacak?

14-05-2023
Etiketler Diyarbakır Seçim2023 Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi - 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci dönem milletvekili genel seçimleri için Diyarbakır genelinde 1 milyon 143 bin 887 seçmen oy kullanacak.

Diyarbakır merkez, ilçe, kırsal mahalle ve beldelerde toplam 1 milyon 143 bin 887 seçmen, 3 bin 675 sandıkta oy kullanacak.

Diyarbakır ili seçim çevresinde 19 siyasi parti ve 1 bağımsız aday seçimlere katılacak.

Diğer illerde aday gösteren Adalet Birlik Partisi, Anavatan Partisi aday çıkarmazken, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni olan Türkiye İşçi Partisi, ATA İttifakı bileşenleri olan Adalet Partisi ve Zafer Partisi resmi olarak aday çıkarmadı.

Millet İttifakı protokolü gereği Cumhuriyet Halk Partisi 2. sıra adayı DEVA Partisi'ne, 3. sıra adayı ise Saadet Partisi'ne ayrıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'taki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen toplu üye katılım törenine katılarak, yeni üyelere parti rozetini taktı. / Foto: AA

Özgür Özel: Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye ne Bahçeli ne Erdoğan ile anayasa yaparız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, normalleşme tartışmalarına ilişkin, “Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye biz ne Bahçeli ne Erdoğan ile oturur anayasa yaparız. Bizim sözümüz belli, Anayasa'ya uymayanlarla anayasa konuşmuyoruz, konuşmayacağız” dedi.