Türk vatandaşlığı için satın alınacak gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükseltildi

14-05-2022
Rûdaw
Etiketler Türk vatandaşlığı gayrimenkul
A+ A-

Haber Merkezi - Türk vatandaşlığına başvuru için satın alınması gereken gayrimenkulün değeri 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarıldı.

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.

Buna göre, Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin "250 bin dolar" ibareleri "400 bin dolar" olarak değiştirildi. Böylece, istisnai olarak Türk vatandaşlığına başvuru için satın alınması gereken gayrimenkulün değeri 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi.

Bu değişiklikle en az 400 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarında taşınmazın tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi konuldu. 

En az 400 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarı peşin olarak yatırılan ve tapu siciline 3 yıl süreyle devir ve terkini yapılmayacağı taahhüdü şerh edilmek şartıyla noterde düzenlenmiş sözleşmeyle taşınmazın satışının vaadedildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tespit edilenler Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanabilecek.

Yönetmeliğin bu hükmünde yapılan değişiklik, bir ay sonra yürürlüğe girecek.

Ayrıca yönetmelikte 500 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarında bireysel emeklilik için para yatıran ve 3 yıl sistemde kalan yabancıların da Türk vatandaşlığı için başvuru yapabilmelerine olanak sağlanıyor. 

12 Nisan'daki son kabine toplantısında "İstisnai Türk Vatandaşlığı" için satın alınması gereken gayrimenkulün değerinin yükseltilmesi kararlaştırılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli