Haber Merkezi - Süleyman Soylu'nun aldığı istifa kararında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile tartıştığı etkili olduğu belirtilirken Erdoğan'ın ise Soylu'ya 'İşine bak' dediği öne sürüldü.
Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz hafta sonu geç açıklanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle marketlerde yaşanan izdiham görüntülerinin ardından istifa kararı alması ve bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmemesinin yankıları sürüyor.
Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, bugünkü köşesinde Süleyman Soylu’nun istifa süreciyle ilgili arka planda yaşananları yazdı.
Hande Fırat’ın aktarımına göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın arasında cumartesi günü ciddi bir tartışma yaşandı.
Fırat, “Edindiğim bilgiye göre, cumartesi günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca arasında telefonda ciddi bir tartışma oldu. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a verdiği demeçte ‘Eleştirileri aldım, kabul ettim’ diyen Süleyman Soylu’nun süreçte eleştiri ve hakaretlere karşı kabine içinden destek alamaması kendisini kırdı” ifadelerini kullandı.
Fırat, Süleyman Soylu’nun benzer bir süreci daha önce de yaşadığını söyledi:
Erdoğan'dan Soylu'ya: İşine bak
"Yani ‘yalnız kalma’ sürecini CHP’li belediyelerin yardımlarına el konulması kararında da yaşamıştı. Pazar sabahı kendisine çok yakın bazı isimlerle istifa kararını paylaştı. Bir kaynağım, ‘Oflu ve fevri bir damarı var. Ancak birkaç gündür bir anlamda travma yaşıyordu, kendisini suçluyor, yalnız bırakıldığını düşünüyordu’ dedi. Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı ve istifa düşüncesini iletti. Erdoğan, ‘İşine bak’ diyerek konuyu kapatmak istedi. Soylu sosyal medyaya istifa açıklamasını koyunca ortalık karıştı."
Süleyman Soylu’nun istifa kararının ardından cep telefonlarını kapattığını söyleyen Fırat, “İstanbul’a doğru yola çıktı. Kendisine bir ara Cumhurbaşkanlığı ekibi dahi ulaşamadı. Sonrasında temas kuruldu” dedi.
Fırat şöyle devam etti:
"Kritik iki buçuk saatte Süleyman Soylu ile temas kuruldu. İstifasının kabul edilmeyeceği kendisine de söylendi. Fırtına geçti ama mutlaka izleri kalacaktır. Virüsten kaynaklı anlaşmazlıklar, daha kadim anlaşmazlıklar zaman zaman gerginlik ve güven sorunu yaratabilecektir. Parti içinde sorulan sorulara gelecek olursak... ‘Neden şimdi istifa etmeye kalktı? Arkasındaki desteği mi görmek istedi? Virüsten sonra ne olur?’
Tıpkı dünyada her alanda olacağı gibi Türkiye’de de siyasette virüsten sonra hiçbir şey ya da birçok şey eskisi gibi olmayacaktır dersek yanlış olmaz."
Yorumlar
Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın
Yorum yazın