Serkan Ramanlı: Siyaset çatışmaları derinleştirmek için değil, kardeşliği güçlendirmek içindir

14-03-2024
HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı
HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı
Etiketler Serkan Ramanlı HÜDA PAR Batman
A+ A-

Batman (Rûdaw) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, belediye başkanlığı ile halka doğrudan hizmet etmek istediğini belirterek, “Biz de Batmanımıza güzel hizmetler lazım bunu kendi ellerimizle yapalım diyoruz. Aksine bu kayyım döngüsü devam eder ki biz bu sistemin devam etmesini istemiyoruz” dedi.

Serkan Ramanlı, 14 Mayıs seçimlerde Batman’dan milletvekili seçildikten sonra 31 Mart seçimleri için partisinden belediye başkan adayı oldu.

Rûdaw TV’de Nwêner Fatih’in sunduğu Rûdawî Emro programına konuk olan Serkan Ramanlı, milletvekili iken neden belediye başkan adayı olduğu sorusuna, “Bir çok kişi aynı şeyi soruyor. Siz bizi kendinize vekil edip Ankara’ya gönderdiniz ama biliyorsunuz ki bölgemizdeki vekillik sadece Meclis’teki görevleri ile sınırlı kalmıyor. Halkımız vekillerinden her türlü hizmeti görmek istiyor. Vekillerin her zaman halkın içerisinde olması lazım. Bu nedenle bizim de daha çok çalışmamız gerekiyor” yanıtını verdi.

“Belediye başkanlığı on milletvekilliğinden daha değerlidir”

Ramanlı, “Biz kendi hizmetlerimizi kendi ellerimizle yapacağız. Belediye bize bu imkanı veriyor. Belediye başkanlığı on milletvekilliğinden daha değerlidir diye düşünüyorum. Çünkü kendi ellerinizle halkınıza hizmet edebileceksiniz. Halkımıza şunu söylüyorum; ‘beş yıla kadar sizin vekilinizim, şu an elimizde imkan var, siz bana belediye başkanımız ol ve bize hizmet et derseniz, ben daha çok hizmet edebilirim.’ Eğer halkımız da ‘hayır, biz başkasının belediye başkanı olmasını istiyoruz’ derse o zaman ben de kalan dört yılda vekil olarak halkıma hizmet edeceğim” ifadelerini kullandı.

“Bu kayyım döngüsünün devam etmesini istemiyoruz”

Seçimde başarı için çok çalıştıklarını vurgulayan Ramanlı, “Gece gündüz çalışıyoruz. Halkımızın da hizmet görmesini istiyoruz. Bu şehirde bugüne kadar DEM Parti öncülleri yüzde 60 civarında oy alıyorlardı. Ama maalesef kayyım atanıyordu ve onların belediyeyi idare etmesi engelleniyordu. Yıllar içerisinde gördük, vali ve kayyım aynı kişi. Günde 24 saat çalışsa bile işlere yetiştiremez. Şehirden biri olmayınca olmuyor. Halkı, sosyolojisini bilen biri olmasa iyi hizmet de edemez. Biz de Batmanımıza güzel hizmetler lazım bunu kendi ellerimizle doğrudan yapalım diyoruz. Aksine bu kayyım döngüsü devam eder ki biz bu sistemin devam etmesini istemiyoruz. Bu sistemi kıralım, HÜDA PAR ve halkın hayırseverleri ile hizmetlerimizi sunalım diyoruz.   

Serkan Ramanlı, “HÜDA PAR olarak göreve geldiğimizde insanlarımız arasında ayrımcılık yapmayacağız. Siyaset çatışma ve düşmanlığı derinleştirmek için değil, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek içindir” dedi.

"Bediüzzaman Enstitüsü açacağız"

Kürtçe hizmet konusunda önlerine üç görev koyduklarını belirten Ramanlı, bu görevleri ise şu sözlerle anlattı:

“Bu topraklarda sadece Kürtler de yaşamıyor, Araplar da var. Biz bu topraklarda anadili Türkçe olmayanlar Türkçe hizmet almak zorunda değil, anadili olan Kürtçe ve Arapça da bu hizmeti alabilmeli. İnternet sitemizde her dil de olacak. Çocuklarına Kürtçe ana dillerini öğretmek isteyenler için her mahallede kreşler açacağız ki okul öncesinde biz çocuklarımıza anadillerini öğretelim. Şu an Kürtçe öğretmen atamaları mümkün görünmüyor veya azdır. Üniversitelerin Kürt dili ve edebiyatı bölümlerinden mezun olanlara kadro verilmiyor. Biz de belediyenin imkanları ile onları istihdam edeceğiz, onlara vereceğimiz maaşlarla çocuklarımıza Kürtçeyi öğretsinler. Üçüncüsü Bediüzzaman adıyla enstitü açacağız, Kürt halkının öncüleri olan alimler, bilginleri Cabban’dan Selahaddini Eyyübi’ye Şeyh Ubeydullah Nehri’den Mahmud Berzenci’ye, Mele Mustafa Barzani’den Şeyh Said’e kadar hepsini insanlarımıza ve çocuklarımıza tanıtacak ve sevdireceğiz. Şimdi  çok kişi ana dil talebinde bulunuyor ama tarihlerini, köklerini, nerden geldiklerini bilmiyor, kimlerin onlara öncülük ettiğini, yollarını aydınlattığını, kimlerin halkı için kendisini feda ettiğini bilmiyor. Biz onları da tanıtacağız.”

Serkan Ramanlı, 1980 yılında Batman'da doğdu.

Van 100 Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Serkan Ramanlı, HÜDA PAR'da siyaset yaparken aynı zamanda avukatlık yapıyordu.

Bir dönem de parti sözcüsü olan Serkan Ramanlı, 14 Mayıs 2023’teki seçimlerde AK Parti listesinden Batman’da milletvekili seçildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli