TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - 14 Mart Pazartesi

14-03-2016
Rûdaw
A+ A-

TÜRKİYE: Yıldıramazsınız!

 

Ankara Kızılay Güvenpark'ta saat 18:45'te otobüs duraklarının yakınında çok hızlı giden seyir halindeki bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ankara'da, Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir" dedi.

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, kanlı saldırıda 30 kişinin olay yerinde, 4 kişinin de hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Müezzinoğlu, ölen kişiler arasında bombalı araçta olduğu düşünülen iki teröristin de olduğunu belirtti. Yaralılar hakkında da bilgi veren Müezzinoğlu, 19'u ağır 175 kişinin tedavi gördüğünü belirtti.

 




HÜRRİYET: Hain kana doymuyor!

 

Ankara Kızılay Meydanı’na beyaz bir BMW ile gelen canlı bomba, aracı otobüs duraklarının olduğu noktada patlattı. Araçtaki saldırı düzeneğinin, Merasim Sokak’ta 29 can alan patlamadakiyle aynı olduğu belirlendi. İlk bulgulara göre katliamın şüphelisi, terör örgütü PKK’nın uzantısı TAK.

 

Saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu’nda bir güvenlik toplantısı düzenledi. Toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz katıldı.

 



CUMHURİYET: Kanlı Pazar

 

Ankara'nın Kızılay semtinde bombalı araç saldırısı düzenlendi. Bomba yüklü BMW marka son model beyaz renkli bir araç, Güvenpark’ın yanında Atatürk Bulvarı üzerine bulunan 413-185 nolu otobüslerin duraklarını hedef aldı. 2 belediye otobüsü ile sivil araçların bulunduğu sırada durağa yanaşan bombalı araç infilak ettirildi.

 

Belediye otobüsleri ile 4-5 araç alev alırken, içindekiler feci şekilde can verdi. Kaldırımda yürüyen ve durakta bekleyen yurttaşlar da etkilendi. Başbakanlık’a 350 metre mesafede yaşanan patlamada, ilk belirlemelere göre 34 kişi yaşamını yitirirken, 19’u ağır olmak üzere 125 kişi yaralandı.

 




STAR: Firari PKK’lı suikastçı çıktı

 

Diyarbakır’daki esrarengiz firar, ihanet şebekesinin karanlık planını ortaya koydu. PKK’nın tetikçisi Osman Kılıç, 2009’da Başbakan Erdoğan’ın evinin yakınında silahla yakalandı. Üç yıl içinde cezaevinden iki kez firar edince müfettişler, PKK, FETÖ ve dış bağlantıların peşine düştü.

 

Osman Kılıç, diğer PKK’lılarla birlikte “tekrar firar etme olasılığına karşı” Bingöl Cezaevi’nden “Yüksek Güvenlikli” Diyarbakır Cezaevi’ne sevkedildi. Ancak Kılıç üç yıl sonra bu defa da Diyarbakır’dan firar etti.Olayı soruşturan savcılık, 14 kişiyi gözaltına alırken, dört kişiyi tutukladı.

 

Osman Kılıç ve diğer beş PKK’lının, bu defa havalandırma tünellerinden geçtikten sonra çarşafları birbirine bağlayıp ipe çevirerek duvardan indikleri tespit edildi.

 




AKŞAM: Kemal Bey’den kumpas itirafı

 

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, kendisine FETÖ tarafından kurulan kumpaslara rağmen partisinin bu yapıya destek vermesinden rahatsız. Geçtiğimiz günlerde TBMM’de bir açıklama yaparak bu rahatsızlığını dile getiren Çiçek, Akşam gazetesine çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

Partisinin paralel yapıya destek eylemlerinden duyduğu rahatsızlığı Kılıçdaroğlu’na ileten CHP’li Dursun Çiçek şu yanıtı almış: Size kumpas kurduklarını, onlarca insanı mağdur ettiklerini biliyorum.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli