Davutoğlu: Hepsi spekülasyon!

14-03-2015
Rûdaw
Etiketler Davutoğlu Erdoğan Öcalan Akdoğan HDP Kandil İmralı
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “çözüm süreci” için izleme heyeti kurulacağı konusundaki açıklamaları “spekülasyon” olarak değerlendirdi.

 

Ankara’da bugün medyanın sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi’nde kalan kısımların komisyona geri çekilmesi konusunda şunları söyledi:

 

“İç güvenlik paketi dört ana unsurdan oluşuyordu. İlk üç kısım bitti. Dördüncü kısım uzunca bir şey olduğu için tekrar komisyonda değerlendirilmesi bu yönde de partilerin farklı kanaatleri varsa onlar gözönüne alınarak değerlendirilmesi için komisyona çektik. Bu özgürlüklerin korunması ve iç güvenlik paketinden vazgeçildiği anlamına kesinlikle gelmez.”

Davutoğlu’na ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP milletvekilleri arasında yaşanan açıklama gerginliği soruldu. Davutoğlu, “Bazen ön almak şeklinde yapılan bu açıklamalar sürece fayda vermiyor, defaatle söyledim” dedi.

 

Yetkililerin yaptıklarının dışında hiçbir açıklamanın kıymeti harbiyesi olmadığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

 

“16 kişi olacakmış şunlar olacakmış… Bunların hepsi spekülasyondan ibarettir doğru değildir. Bütün tarafların sürecin akışı doğası ve seyri konusunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek açıklamalardan uzak durmalarını tavsiye ederim. Bu şekilde bir karar alınmış değil.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli