Berkin Elvan davasının duruşması görüldü

13-11-2019
Rûdaw
Etiketler Berkin Elvan Gezi Parkı Duruşma
A+ A-

Haber Merkezi - Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili 15. duruşma görüldü.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013’te Okmeydanı'nda gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne sebep olmakla suçlanan polis memuru F.D.'nin yargılandığı dava İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerüldü.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesinde görülen 15. duruşmada aileden Sami ve Gülsüm Elvan ile kızları ve avukatlar katıldı.

Mahkemede SEGBIS üzerinden tanık olarak ifade veren polis Yalçın Şengör, “Hatırlamak çok zor. O gün bile hatırlayamıyordum. Gün içinde 4-5 farklı yerdeydik. Zaman geçtiği için hatırlamıyorum. Gaz fişeği kullanmadım. Kullanmış olabilirim. Tam hatırlamıyorum. Sanık polisi tanımıyorum” dedi.

Berkin Elvan davasında mahkemeye ulaşan İzmir, Foça’daki Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda hazırlanan bilirkişi raporunda, polisin biber gazı silahı kullanmada eğitimli olduğu ve “bilinçli hareket ettiği”, nişan alıp almadığının da tespit edilemediği ve bu konudaki gerçeği “ancak polisin kendisinin bileceği” sonucuna varıldığı belirtildi.

Duruşma 5 Şubat 2020 tarihine ertelendi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli