Trump’tan Erdoğan’a: Döner dönmez talimat vereceğim

13-11-2018 1 Yorumlar
Rûdaw
Etiketler Erdoğan Trump Kaşıkçı
A+ A-

Haber Merkezi- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı ile yaptıkları görüşmede Trump'ın Halk Bankası ile ilgili soruya “Döner dönmez talimatı vereceğim” yanıtını verdiğini söyledi.

 

Recep Tayyip Erdoğan, Fransa dönüşü uçakta Kaşıkçı cinayeti, Trump ile yaptığı görüşme ve Halk Bankası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan, Trump ile gerçekleştirdikleri görüşmede Suriye'deki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti.

 

“İdlib konusuna çok önem veriyor. Oradaki başarımızı takdirle karşılıyor, övüyor” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Oradaki başarımızı takdirle karşılıyor, övüyor. YPG konusunda da bazı konularda kendi aralarında bir iletişimsizlik var gibi geliyor bana. 'Bu konuda da beraber yapabileceğimiz çok şey olabilir' dedim. Fırat'ın doğusunu görüyorsunuz çözemiyoruz ve burada farklı gelişmeler var. Bu konuda gerek Mevlüt Bey ve gerekse Savunma bakanımızın muhatapları ile yapacakları çalışmalar inşallah bizi daha rahatlatacaktır.”

 

ABD'nin PKK'nin üst düzey üç yöneticisinin başına ödül koymasına ilişkin ise Erdoğan, “Geç kalmış bir adım. Biz bunu, PKK ile PYD'nin ayrı yapılar olduğunu meşrulaştırmak için ortaya atılmış bir oyun biçiminde telakki ediyoruz”dedi.

 

ABD Başkanı'na Halk Bankası ile ilgili gelişmeleri tekrar hatırlattığını belirten Erdoğan, Trump'ın “Döner dönmez talimatı vereceğim. Ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı?” şeklinde yanıt verdiğini söyledi.

 

Kaşıkçı cinayeti

 

“Trump ile Kaşıkçı cinayetini konuşurken görüşmemize Merkel ile Macron'u da dahil ettik” diyen Erdoğan, sözlerine şunları ekledi:

 

“Bu cinayetin önceden planlanmış olduğu; emrin Suud'daki üst makamlardan geldiği ortada. Kendisine sonsuz saygı duyduğum Hadim'ül-Harameyn Kral Selman hakkında benim bu tür bir şey düşünmem asla mümkün değil. Ancak biz, talimatı verenin kim olduğunun da ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Katilleri sağda solda aramaya gerek olmadığını Sayın Trump'a da söyledim. Katiller bu 18'in (cinayet öncesi Türkiye'ye gelen 15 kişi de dahil, Suudi Arabistan'da görevden alınanlar) içindedir. Cinayet talimatını kimin verdiği de ortaya çıkarılmalıdır. Kaşıkçı'nın cesedinin akıbeti ne oldu? Gömüldü ise nereye defnedildi? Yoksa parçalanıp kaçırıldı mı? Bizler uluslararası düzeyde de bu olayın takipçisi olacağız.

 

Biz bu cinayetle ilgili ses kayıtlarını bizden isteyenlerin hepsine dinlettik. İstihbarat örgütümüz hiçbir şeyi saklamadı. Suudiler dahil, ABD, Fransa, Kanada, Almanya, İngiltere kim istediyse hepsine dinlettik. Kayıt gerçekten bir felaket. Hatta Suudilerin istihbaratçısı, kaydı dinlediğinde, 'Herhalde bu eroin almış; bunu ancak eroin alan birisi yapar' diyecek kadar şok oldu.

 

Reflekslerinden hareketle, bu cinayetten çok ciddi manada rahatsız olduklarını hissediyorum. Sayın Trump'ta, Sayın Merkel'de ve Sayın Macron'da da bunu müşahede ettim. Kendi istihbaratlarının verdiği bilgilerle bu işi çok daha farklı bir konuma oturtacaklardır. ABD Kongresi de, bu konuda CIA'dan bilgilendirme istedi. Bu bilgilendirme yapılınca bakışın değişeceğini düşünüyorum.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 
  • 13-11-2018
    Ey uyutulan Kek Milleti
    Syn Erdoğan daha önce bunlar ezanımıza bayrağımıza saldırıyorlar dediği Trump, merkel ve macron ile çok iyi sohbet etmiş, Kaşıkçı cinayetinde hem suud yönetimini suçluyor hemde Hadim'ül-Harameyn Kral Selman hakkında benim bu tür bir şey düşünmem asla mümkün değil, diyor. Peki o zaman Kral bu 18 kişinin yargılanmasını işini neden Türkiye ile birlikte yapmıyor hani kral suçsuzdu hani Sn Erdoğanın günahsız suçsuz saygıdeğer dostuydu????