Türkiye’den askeri kargo uçağıyla yardım

13-11-2017
Rûdaw
Etiketler Deprem Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – Kürdistan Bölgesi’nde meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla arama kurtarma ve medikal müdahale birimlerinden oluşturulan ekip, askeri kargo uçağıyla Ankara'dan Süleymaniye’ye hareket etti.

 

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, 60 çadır, 320 battaniye, 2 araç ve 25 personelle deprem bölgesine hareket edeceklerini belirterek, havaalanı koşullarının uygun olması durumunda Süleymaniye Havaalanı'na inmeyi planladıklarını söyledi.

 

Karayoluyla da bölgeye gitmek üzere ekiplerin hareket halinde olduğunu aktaran Güllüoğlu, Irak merkezi hükümeti ve Irak Kızılayı ile koordinasyon halinde olduklarını, gelen talepler doğrultusunda hareket ettiklerini bildirdi.

 

AFAD ekipleri tarafından tırlarla Etimesgut'taki 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına getirilen yardım malzemeleri ile arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak araçlar, Airbus A400M nakliye uçağına yüklendi.

 

Askeri nakliye uçağı, saat 09.25'te Süleymaniye kentine gitmek üzere havalandı.

 

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AFAD tarafından koordine edilen yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi notunu sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Buna göre, Genelkurmay Başkanlığına ait A 400 M kargo uçağı içerisinde AFAD Başkanı, AFAD Başkan Yardımcısı, Ankara İl AFAD Müdürlüğünden 10 personel ve bir araç, Sağlık Bakanlığı UMKE'den 10 personel ve bir araç, Ankara İl AFAD lojistik deposundan 320 battaniye ve 60 AFAD çadırı ile havalandı. Söz konusu hava aracının Süleymaniye’ye inmesi planlanıyor.

 

Türk Kızılayı tarafından söz konusu insani yardım çalışmalarına destek olmak üzere 3 bin adet çadır, 10 bin adet battaniye, 3 bin adet ısıtıcı, 10 bin adet yatak, bir adet yemek tırı karayolu ile deprem bölgesine gönderildi. (Kaynak: AA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli