TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - Kirli güçler ahlaksız yöntem

13-11-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – "Çözüm süreci"nde yaşanan tıkanıklık aşıldı. Hem hükümetten, hem de Hakların Demokratik Partisi’nden (HDP) gelen “sürece devam” açıklamaları gazetelerde önemli bir yer tuttu.

 

Milliyet gazetesi, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın sözlerini “Tam yol ileri” başlığıyla manşetten verdi. Akdoğan haberde şöyle dedi:

 

“Tam yol ileri diyoruz. Zaten HDP’lilerle münferit olarak görüşüyoruz. Elbette görüşmek, diyalog gerekiyor. Bunlar yapılıyor, yine yapılıyor. Süreçte herkesin durumunu netleştirmesi lazım. Biri bir tarafa, öbürü başka bir tarafa çekerse yürümez. Yol kesme, haraç alma ve sokaklarda nümayiş kabul ve müsamaha edilemez. Güvenlikten taviz veremeyiz.

 

Heyetin değişmesi, gidenler yerine başkası gidecek gibi olumsuz algı estiriliyor. Onlar da ‘kimse müdahale edemez’ gibi gereksiz şeyler söylüyorlar. İsimleri hükümet değiştirmek istiyor gibi hava veriliyor. Hükümetin heyetle ilgili tasarrufu yok. Arkasında duracaklarsa, çözüm sürecinin ruhuna uygun laflar edilmesi lazım. Tehditlerle şantajlarla olmaz.”

 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da Hürriyet gazetesi’e konuştu. “Kirli güçler ahlaksız yöntem” başlıklı haberde “Demirtaş, Diyarbakır’da astsubayın eşiyle birlikteyken öldürülmesini kirli güçlerin ahlaksız yöntemi olarak nitelendirdi. Derinden yaralandıklarını söyleyen Demirtaş, ‘Savaşın bile bir hukuku, ahlakı vardır. Onu bile ayaklar altına aldılar’ dedi” ifadeleri yer aldı.

 

 

HABER BAŞLIKLARI

 

 

Hürriyet: Vicdanen rahatsızız

 

Sabah: İşçisi ölene ihale yasağı

 

Vatan: Sürece devam

 

Yeni Şafak: Sıfır tolerans

 

Zaman: Hırsızı bırakıp hırsız var diyeni susturma girişimi

 

Cumhuriyet: Bin oda yetmedi / Buzları eriten görüşme

 

Habertürk: Askerde virüse 22 yıl sonra maaş / Niyet tazelendi mesajı

 

Bugün: İki gizli görüşme

 

Taraf: Gazetecileri assınlar

 

Star: Telekulak değil darbe girişimi

 

Türkiye: Madene fosfor madenciye çip / Çözüm süreci kaldığı yerden devam ediyor

 

Akşam: Karanlığa ışık reformu / Danıştay’ın ucu paralele çıkacak

 

Özgür Gündem: Krizi müzakere çözer / Kobane tarih yazdı

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli