Tutuklu siyasetçi tahliye olacağı gün kalp krizi geçirdi

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Abdülmelik Okyay Erzurum
A+ A-

Haber Merkezi - Tutuklu siyasetçi Abdülmelik Okyay, tahliye olacağı gün geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında vefat etti. DEM Partili Meral Danış Beştaş, "Hapishaneler ölüm evleri oldu derken bunu anlatıyoruz. Yeter artık cezaevlerindeki zulme son verin" dedi.

Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutulan 71 yaşındaki Abdülmelik Okyay, tahliye edilmesine saatler kala cezaevinde aniden kalp krizi geçirdi. Erzurum Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Okyay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Okyay'ın cenazesi Erzurum Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. DEM Parti Erzurum İl Yönetimi, Belediye Eşbaşkanları, ailesi ve yakınları, Adli Tıp Kurumu önünde toplandı. Okyay'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerin ardından aileye teslim edildi.

Okyay, yarın saat 10:00'da memleketi Tekman'ın Qirikan köyünde defnedilecek.

Okyay’ın yaşamını yitirdiğini sosyal medya hesabından duyuran DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Abdulmelik Okyay sosyal medya paylaşımları sebebiyle verilen cezanın infazı için Erzurum H Tipi Cezaevinde bulunuyordu. 2 Eylül’de cezanın infazı tamamlandığı halde Cezaevi İzleme Kurulu toplanmadığı için tahliye edilmedi. Bugün aile tahliye olmasını beklerken geçirdiği kalp krizi sonucu cezaevinde yaşamını yitirdi. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Hapishaneler ölüm evleri oldu derken bunu anlatıyoruz. Yeter artık Cezaevlerindeki zulme son verin… (Abdülmelik Okyay Erzurum HEP, DEP, HADEP(il başkanı) yönetimlerinde yer aldı. Son olarak HDP il yönetiminde görev almıştı.)” ifadelerine yer verdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Demokratik siyasetin her aşamasında bulunan ve büyük emekleri olan Kürt siyasetçi Abdülmelik Okyay’ın cezaevinde hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum" dedi.

"Sosyal medya paylaşımları yüzünden bir siyasetçiyi cezaevinde tutan zihniyet zavallıdır, korkaktır ve acizdir" diyen Bakırhan, şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllar beraber çalıştığımız, bu onurlu mücadelede birlikte yürüdüğümüz sevgili Abdulmelik’in anısına bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz. Uğurlar olsun Abdülmelik heval…"

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli