HDP’li vekil Sürücü: Mevsimlik tarım işçileri için istihdam alanları açılsın

13-07-2020
Rûdaw
Etiketler Urfa Mevsimlik işçi Ayşe Sürücü İstihdam
A+ A-

Haber Merkezi - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, her yıl Urfalı binlerce tarım işçisinin ülkenin dört bir yanına mevsimlik işçi olarak gittiğini söyledi.

Ayşe Sürücü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, “Mevsimlik tarım işçilerinin sağlık güvenceleri sorunu var. Bu noktada çok hızlı düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

Urfa’daki tarımsal sorunları dile getiren Sürücü, her yıl Urfalı binlerce tarım işçisinin ülkenin dört bir yanına mevsimlik işçi olarak gittiğini, bölge insanı için Urfa’da istihdam alanları açılması gerektiğini belirtti.

Bölgenin topraklarının işletilmesi gerektiğini kaydeden Sürücü, “Mevsimlik tarım işçilerinin sağlık güvenceleri sorunu var. Bu noktada çok hızlı düzenlemeler yapılmalıdır. Tarım işçilerinin gittiği kentlerde belediyelerin ve valiliklerin sağlık, barınma ve hijyen koşullarını tesis etmeleri gerekir. İnsanca çalışma ve yaşam koşulları zaman kaybedilmeden sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Sürücü ayrıca, AK Parti iktidarları döneminde birçok cezaevinde tutuklu ve hükümlülere insanlıkla uyuşmayan koşulların dayatıldığını, bu durumun halen devam ettiğini kaydetti.

Pandemi sürecinde cezaevlerinde hasta ve çocuklu olanların tahliye edilmediğini, hijyen koşullarının da sağlanmadığını ileri süren Sürücü, sözlerine şunları ekledi:

“Bize son olarak Şanlıurfa T Tipi Cezaevindekilere su verilmediği bilgisi ulaştı. Bu cezaevi yapıldığı günden beri su sorunuyla gündemde. Özellikle yaz aylarında içme suyu bile bulamıyor. Adalet Bakanlığı bir an önce cezaevindeki su sorununu çözmeli ve buradakilerin yaşam koşullarını düzeltmelidir.”

Sürücü, cezaevlerinin halinin ülkenin utanç tablosu olduğunu söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli