NATO Zirvesi öncesinde Ankara’dan Libya’ya dikkat çeken ziyaret

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de katılacağı NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'den üst düzey bir heyet Libya'yı ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, “Libya'nın birliği, barış ve huzuru için kayda değer görüşmeler yaptık” dedi.

NATO Zirvesi öncesi Türkiye'den üst düzey bir heyet bugün Libya'ya gitti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyette, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yer aldı.

Çavuşoğlu, Libyalı mevkidaşı el-Menguş ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’nın başkenti Trablus’ta Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş ile görüştü.

Görüşmenin içeriğine yönelik bilgi paylaşılmadı.

Libya Başbakanı, Başkanlık Konseyi Başkanı ve üyeleri ile görüşme

Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet, Libya Milli Birlik Hükümeti (MBH) Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus El Menfi, Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK) Başkanı Halid el-Meşri ve Libya Başkanlık Konseyi Üyeleri Abdullah El-Lafi ve Musa El-Koni ile görüşme yaptı.

Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Libya Milli Birlik Hükümeti (MBH) Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile görüştük. 2. Berlin Konferansı öncesi MBH’ye desteğimizi vurguladık. Güvenli, istikrarlı ve müreffeh Libya için iş birliğimiz sürecek" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Meşri ile görüşmesine ilişkin "Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri’ye Libyalıların öncülüğü ve sahipliğindeki siyasi sürece desteğimizi vurguladık" mesajını paylaştı.

Çavuşoğlu'nun Libya Başkanlık Konseyi üyeleri ile yaptığı görüşmeye yönelik detay paylaşılmadı.

Altun: Kayda değer görüşmeler yaptık

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NATO zirvesi öncesi Libya'ya gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında, Libya'nın birliği, barış ve huzuru için kayda değer görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Dışişleri Bakanımızın başkanlığındaki bir heyetle, son gelişmeleri değerlendirmek üzere geldiğimiz Libya'dan ayrılıyoruz. Bugün Libya'nın birliği, barış ve huzuru için kayda değer görüşmeler yaptık" ifadelerini kullandı.

Libya'da İletişim ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Ammar El-Lafi ile de bir araya geldiklerini belirten Altun, şunları kaydetti:

"Kendisiyle medya iletişim alanındaki iş birliğimizi derinleştirmeye yönelik baş başa verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bölgesinde etkin, muteber ve güçlü bir aktör olarak varlık göstermeye, bölgesel ve küresel barış ve huzura katkı sunmaya devam edecektir."