HATAY’DA SAĞANAK - Dereler taştı, depremzedelerin konteynerlerini su bastı

Haber Merkezi - Hatay’da dün başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış nedeniyle dereler taştı, depremzedelerin kaldığı konteynerleri su bastı. Dörtyol ve Defne ilçelerinde okullar tatil edildi.  Depremzedeler su altında kalan konteynerlerdeki suyu kova ve fırçalarla tahliye etti.

Yağmur sularının biriktiği yollarda uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Bazı bölgelerde araçlar kısmen suya gömüldü. Bazı dereler de yoğun yağış nedeniyle taştı.

Özerli Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'nde bulunan köprü dere taşma tehlikesinden dolayı trafiğe kapatıldı.

Kriz masası oluşturuldu

Hatay Valiliği, il genelinde etkili olan sağanak nedeniyle kriz masası oluşturdu.

Valiliğin yazılı açıklamasında, Vali Mustafa Masatlı başkanlığında kriz masası oluşturularak, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla toplantı yapıldığı belirtildi.

2 ilçede eğitime ara verildi

Sağanak yağış nedeniyşe merkez Antakya ve Defne ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "13 Mayıs'ta Antakya ve Defne ilçelerimizdeki tüm okullarımızda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Hatay Valisi Masatlı'dan açıklama

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da "Kuvvetli yağışla birlikte yer yer dereler, yer yer de suların geçişken olduğu vatandaşlarımızın mahsur kaldığına dair ihbarlar geldi. Şu ana kadar bunların hepsine müdahale ettik ve kurtardık. Evlerini su basan vatandaşlarımızı da alarak güvenli yerlerde konaklamalarını sağlıyoruz. Şehrimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir” dedi.

Masatlı, kentteki yağış skalasının kuvvetli yağış miktarına ulaştığını aktardı.

Kentin alt yapısı depremde hasar gördü

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Kentin altyapısının depremlerde hasar aldığını kaydeden Öntürk, "Ortaya çıkan alt yapı eksikliğinin farkındayız. Hemşerilerimizden bu konuda biraz sabır rica ediyoruz. Önceliğimiz şehrimizin alt yapısını güçlendirmek. İlk iş olarak da bunları hızlı bir şekilde başlatacağız ve alt yapıyı çok iyi bir profile getirmenin gayretinde olacağız” diye konuştu.