Kalın’dan Ukrayna için ‘Soğuk Savaş’ benzetmesi

13-04-2022
Etiketler Ukrayna Rusya Soğuk Savaş
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ukrayna krizi derinleşerek devam ediyor. Yeni bir soğuk savaş dönemine girdik. Bu savaşın etkileri on yıllar sürecek" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından devam eden Ukrayna savaşaına ilişkin paylaşımda bulunarak bir açıklama yaptı.

Kalın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna krizi derinleşerek devam ediyor. Karşılıklı hatalar, yeni güç dengesi arayışları ve kısa vadeli çıkar hesapları, orta-uzun vadede büyük stratejik kayıplara ve insani dramlara neden olacak.

Yeni bir Soğuk Savaş dönemine girdik. Bu savaşın etkileri on yıllar sürecek.

Gıda ve enerji güvenliğinden, jeopolitik dinamiklere ve bölgesel ittifaklara kadar her alanda yeni dengeler kurulacak.

Türkiye bu kritik süreçte barış, istikrar, güvenlik ve adaleti tesis etmek için dengeli tutumunu koruyacak ve çok yönlü girişimlerini sürdürecek.”

Zelenski’den ağır silahlar talebi

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yayınladığı video mesajla Rusya'ya karşı kullanmak üzere tekrar ağır silahlar istedi.

Zelenski, grafiklerini yayınladığı videoda top parçalarından zırhlı araçlara, hava savunma sistemlerinden tanklara ve hatta savaş uçaklarına kadar ağır silah yardımı talebinde bulundu.

 Ukrayna Devlet BaşkanıZelenski, saldırıları durduramadıkları takdirde Rusya'nın bir imparatorluğa dönüşüp Avrupa için tehdit haline geleceğini ifade etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli