Ahmet Davutoğlu: Çözüm sürecini onlar bitirdi

13-04-2018
Rûdaw
Etiketler Türkiye Ahmet Davutoğlu Diyarbakır PKK
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’nin eski Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da katıldığı bir konferansta 2013 yılında başlatılan çözüm sürecini PKK’nin bitirdiğini söyledi.

 

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Perşembe günü mahkemede yaptığı savunmalarla yeniden gündeme gelen çözüm sürecine ilişkin tartışmalara dönemin Ahmet Davutoğlu da katıldı.

 

Diyarbakır’da bugün düzenlenen bir konferansta konuşan Davutoğlu, sürecin bitmesinden PKK’yi sorumlu tuttu.

 

Davutoğlu, “2013’te son derece güzel gerekçelerle yola çıktığımızda, ümidimiz büyüktü davamız da büyüktü. Dikkat edin o yola çıktığımız içindir ki 2013 yılından beri, Türkiye’ye her türlü tuzağı kurarak, bizim o yolumuzu engellemeye çalıştılar” dedi.

 

Ahmet Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

 

“2013’ün Mart’ında Mayıs’ındaki havaya bakın hemen arkasında Gezi, hemen arkasında 17-25 Aralık daha sonra arka arkaya gelen ve en son 15 Temmuzla gelen ve tabi Kobani olayları vs. bizim iyi niyetimizi istismar eden terör çetesi şehirlerimizi hendeklerle barikatlarla kazmaya şehirlerimizi bölmeye, insanları birbirine düşürmeye başladıklarında sabırla bekledik gayret sarf ettik. Ama gittikçe şımardılar, gittikçe bu milletin arasına nifak sokma faaliyetlerini arttırdılar.

 

7 Haziran seçimlerinde biz AK Parti olarak yeterli çoğunluğu sağlayamayınca bunlar iyice şımardılar. Türkiye bir krize girdi siyasi iktidar güçlü değil diye düşünerek arka arkaya terör eylemleri başlattılar. Ceylanpınar’da iki polisimizi şehit ettikten sonra sınır geçtiklerini iyice anladılar. 23 Temmuz’da benim başbakanlığımdaki hükümet terörle mücadeleyi tekrar başlatmak zorunda kaldı.

 

Davutoğlu’nun çözüm sürecinin bitirilmesine gerekçe gösterdiği Ceylanpınar’daki olayla ilgili yargılanan tüm sanıklar bir süre önce beraat etmişti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli