Bakanlık Eylem Tok ve oğlu için ABD’ye talepname gönderdi

13-03-2024
Etiketler Eylem Tok Yazar Yurt dışı Adalet Bakanlığı Trafik Kazası ABD
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul Eyüpsultan'da lüks ciple emniyet şeridinde arızalanan ATV motorunu kontrol eden gruba çarpan ve Oğuz Murat Acı'nın ölümüne neden olan kazanın soruşturması hakkında konuşan Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Umut ediyoruz ki ABD talebimizi olumlu karşılasın ve yargılama süreci devam etsin" dedi.

Türkiye Adalet Bakanlığı, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ve oğlunu yurt dışına kaçıran annesi yazar Eylem Tok'un iadesi için ABD'ye talepname gönderdi.

Tunç, bazı programlara katılmak üzere bulunduğu Beypazarı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı trafik kazasına yönelik soruşturmanın sürdüğünü bildiren Tunç, kazaya karışan sürücü ile annesinin Mısır üzerinden ABD'ye geçtiğini, adli yardımlaşma kapsamında ABD ile gerekli yazışmaların yapıldığını belirtti.

Şüphelilerin iade dosyası ve geçici tutuklama evrakının 7 Mart'ta ABD'ye iletildiğini aktaran Tunç, "Bugün itibariyle de ABD'den bize cevabi yazı geldi. Bu cevabı yazıda istenen bazı belgeler var. Bu belgeleri de tamamladık. Buradaki süreci takip ediyoruz." diye konuştu.

Soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca takip edildiğini söyleyen Tunç, şu bilgileri verdi:

"İstanbul Eyüpsultan'da gerçekleşen, 1 kişinin vefatıyla, 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bir trafik kazası. Sonrasında 18 yaşından küçük sürücü ve annesinin yurt dışına gittiği, soruşturmadan kaçtıkları belirlendi. Bu kapsamda hemen adli süreci, özellikle hem önce Mısır'dan, sonra ABD'den talep ettik. İadesini talep ettik. Hem diplomatik yollardan talep ediyoruz hem de Interpol aracılığıyla bunlar gerçekleşiyor. Umut ediyoruz ki ABD iade konusundaki talebimizi olumlu karşılasın ve buradaki yargılama süreci de devam etsin. Yine dün itibariyle bu kapsamda 2 gözaltı gerçekleşti. Kaza sonrası olay yerine gelen ve sonrasında anne ve oğlunu havaalanına bırakan kişi gözaltına alındı. Yine 18 yaşından küçük sürücünün babasının şoförü, oradaki mağdurlardan birinin telefonunu emniyete teslim eden kişiyle ilgili olarak da yine gözaltı kararı verildi. Onlar şu anda gözaltında. Soruşturmaları devam ediyor. Adli süreci titizlikle takip ediyoruz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli