İstanbul’un tek Kürt belediye başkan adayı hedefini açıkladı

13-03-2019
Rawîn Stêrk
Rawîn Stêrk
Etiketler Seçim Gündemi İstanbul Belediye Celal Baykara
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyan avukat Mehmet Celal Baykara, Kürt nüfusunun en yoğun yaşadığı İstanbul’da tek Kürt aday olduğunu söyledi.

 

İstanbul Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı avukat Mehmet Celal Baykara’nın ne bir seçim ofisi ne de fotoğraflarıyla süslenmiş bir seçim otomobili bulunuyor. Baykara seçim çalışmalarını birebir ziyaretler ve yüzyüze görüşmelerle yapıyor.

 

Baykara, 5 milyon Kürtün yaşadığı İstanbul’da tek Kürt aday olduğunu belerterek aynı zamanda azınlık haklarından söz ederek siyasi vaadlerde bulunan aday olarak da dikkat çekiyor.

 

Rûdaw’a konuşan Baykara, “Biz perspektifimizde klasik belediye anlayışını öne çıkarmak istemiyoruz. Çünkü biz daha çok azınlıkların haklarına önem veriyor ve onların sesi olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

İstanbul’un altyapı ve digger sorunlarının da kendisi için önemli olduğunu dile getiren Mehmet Celal Baykara, “Alacağımız iyi bir oy ile digger partilerin, yani merkez sağ ile merkez sor partileri azınlıkların sorunlarını çözme konusunda proje hazırlama sefkedebilirsek, onlar bu tür projeler sunabilirlerse bu bizim için bir kazanç ve mutluluktur” diye konuştu.

 

31 Mart yerl seçimlerinde İstanbul’da 9 milyon 997 bin 165 kişi oy kullanacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 32 aday bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli