Maraş Valiliği’nden çadırda kalan asker ailesiyle ilgili açıklama

13-01-2024
Etiketler Maraş Çatışma PKK Çadır
A+ A-

Haber Merkezi - Maraş Valiliği, Zap’ta hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in depremzede ailesiyle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Duhok’un Amedi ileçesi sınırları içerisindeki Zap bölgesinde dün PKK’lilerle yaşanan çatışamada yaşamını yitiren Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in Maraş'ta yaşayan ailesinin depremzede olduğu ve çadırda yaşadığı basına yansımıştı.

Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, ailenin kaldığı çadıra haberin ardından 10 adet ısıtıcı bırakıldı.

Ajansa konuşan ailenin komşularından Hatice Gülbuyruk konteyneri ısıtamadıkları için ailenin çadırda kaldığını ifade ederek, "Konteynerde soba kuramazlar. Mecbur çadırda kalacaklar başka çareleri yok. Eşyaları konteynere koydular ama ısıtamadıkları için çadırda kalıyorlar. Yani çaresizler" dedi.

Valilikten açıklama

Maraş Valiliği, konuyla ilgili haberi yalanlayarak basın açıklaması paylaştı.

Açıklamada "Şehidimizin ailesinin çadırda yaşadığı iddiasıyla yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kahramanmaraş’ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız konteyner kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir. Bu doğrultuda ailemize de depremin ilk zamanında verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine konteyner verilmiştir" denildi.

Haberin aileye ulaşmasından sonra valilik koordinesinde ilgili kurumlar tarafından mahallede bulunan taziye evi, tören alanı ve taziye yeri belirlendiği belirtilen açıklamada, "Devletimiz, depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan tüm vatandaşlarımıza TOKİ Konutları ve Kalıcı Köy Konutlarını yapmaktadır. Konutların, depremzede vatandaşlarımıza teslim edilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Şehidimizin ailesi de kırsal mahallemizde ikamet etmektedir ve hak sahibidir. Aile için Kalıcı Köy Konutu kısa sürede yapılarak teslim edilecektir. Lütfen asılsız ve algı amaçlı paylaşımlara itibar etmeyelim" ifadeleri kullanıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli