HDP İstanbul’un eşbaşkan adayları Ferhat Encü ve İlknur Birol

Haber Merkezi – HDP İstanbul İl Örgütü, bugün düzenlediği olağan kongresinde yeni eşbaşkanlarını seçecek. Yeni bir yönetimin belirleneceği kongrede, HDP’nin İstanbul il eşbaşkanları adayları MYK üyeleri İlknur Birol ile Ferhat Encu olduğu belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, bugün ‘Şimdi HDP Zamanı’ şiarıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştiriyor. Kongre saat 11:00'de başladı.

35 bin seyirci kapasitesi olan Küçükçekmece Yahya Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen kongre için HDP, ilçe kongreleri ile birlikte saha çalışması yürüttü.

HDP kongre sürecini, 27 Eylül’de açıkladığı “Demokrasiye, Adalete, Barışa Çağrı” deklarasyonuyla yeniden çağrısını yaptığı ve demokrasi ittifakı dediği  ‘Üçüncü Yol’ siyaseti kapsamında ele aldı.

İstanbul’un ‘Kürt potansiyeli ile sol/ sosyalist ve tüm demokratik kesimleri kapsayacak’ bir yönetimin yeni kongrede belirleneceği öğrenildi.

Bu anlamda HDP Seçim İşleri Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi İlknur Birol ile yine MYK üyesi Ferhat Encü yeni yönetim kapsamında İstanbul İl Eşbaşkanlığa aday gösterildi.