İSTANBUL - Batmanlı şampiyon kardeşleri hangi mafya çetesi öldürdü?

12-11-2023
Etiketler Bayram Diril Bilal Diril Mafya İStanbul Batman
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul’da yaşayan motosiklet şampiyonu Bayram Diril 13 Kasım 2022’de, kardeşi Bilal Diril ise 4 Temmuz 2023’te peş peşe öldürüldü. Şampiyon kardeşlerin “motosikletli suikastçı” olarak kullanmak isteyen mafyanın teklifini kabul etmedikleri için öldürüldüğü öne sürüldü.

Aslen Batmanlı olan ve yıllardır İstanbul’da ikamet eden Diril ailesinin motosiklet şampiyonu iki oğlu Bayram ve Bilal Diril, 7 ay arayla suikastla öldürüldü.

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalarda defalarca ödül alan 28 yaşındaki Bayram Diril, 13 Kasım günü saat 23.45 sıralarında İstanbul Kağıthane'de trafik ışıklarında bekleyen otomobilinin içinde silahlı saldırıya uğradı.

Motosikletli ve maskeli iki kişinin düzenlediği saldırıda ağır yaralanan Diril, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bayram Diril’in cinayetinde şüpheli olarak “Hacı Muro” lakaplı Murat Deniz, Mert Kaya, Hasan Peçe, Sezer Çakmak tutuklandı.

"Kardeşime mafya musallat oldu”

Ablası Gülhan Diril, o zaman DHA’ya yaptığı açıklamada, "Kardeşime mafya musallat oldu. Sürekli yarışlarda birinci oldukları için suç işlediklerinde kardeşlerimin kendilerini kurtarmalarını istiyorlardı. Birini öldürdükleri zaman yarışçı oldukları için hızlıca olay yerinden kendilerini götürmelerini istiyorlardı" dedi.

7 ay sonra kardeşi öldürüldü

Bu olaydan 7 ay sonra 4 Temmuz'da İstanbul Bahçelievler'de otomobiliyle caddede duran Bilal Diril, arkasından gelen başka araçtakilerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Kalaşnikof silahın kullanıldığı saldırının ardından başlatılan soruşturmada, cinayeti Barış Boyun liderliğindeki suç örgütü üyesi ve "Fistanlı Dalton" lakaplı Murat U.'nun işlediğini belirlendi.

Şüpheli 18 Temmuz’da Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde bulunan evde yakalandı. 26 Temmuz günü Bilal Diril cinayetine karıştıkları tespit edilen 12 kişi daha gözaltına alındı.

“Anlatacaklarım film değil gerçek”

Gazeteci Rojda Altıntaş, Diril kardeşlerin öldürülmesi olayını bir kez daha gündeme getirerek mafyanın neden şampiyon kardeşleri hedef aldığını yazdı.

Altıntaş, sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımları yaptı:

“Anlatacaklarım film değil gerçek. Bayram Diril, 28 yaşında bir gençti. TMF tarafından düzenlenen 'Pist Şampiyonası' yarışmalarında ödül aldı. Geçen yıl 13 Kasım'da Saat 23.45 sıralarında İmrahor Caddesi'ndeki 34 DJF 149 plakalı otomobilindeydi. Kırmızı ışık yandı durdu.

Bu sırada motosikletli ve kar maskeli iki kişi otomobile doğru silahla ateş etti.  Diril saldırıda ağır yaralandı, kurtarılamadı. Ablası Gülhan Diril ile görüşmüştüm. ‘Kardeşime mafya musallat oldu’ demişti. Haberim bu başlıkla gazetelerde yer aldı.

“Amaç şampiyon sporcuları motosikletli suikastçı olarak kullanmaktı”

İddiaya göre amaç  sadece şampiyon olan bu sporcuları, motosikletli suikastçı olarak kullanmaktı. Kabul etmeyenlerin veya bulaşıp yakasını kurtaramayanların sonu ise Bayram Diril gibi oluyordu.

Olay böyle de bitmedi. Ablası Gülhan Diril, diğer diğer hayatta kalan kardeşi Bilal Diril’in de öldürülmesinden endişe ediyordu, çünkü Bilal de motosiklet şampiyonuydu. 7 ay sonra 4 Haziran 2023 tarihinde, Bahçelievler’de  Zafer Mahallesi’nde saat 02.00 sıralarında bir sokaktan caddeye iki araç peş peşe çıktı. Önden giden cip sokak başında durdu. Arkasından gelen beyaz renkli başka bir cip ise duran aracın yanına yaklaştı, uzun namlulu silahlarla aracı taradı. Kurşunların hedefi olan cip sürücüsü Bilal Diril olay yerinde hayatını kaybetti.

Çalışmanın ardından Diril'in cansız bedeni Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Araç çevresinde 12 adet kalaşnikof mermi kovanı ve çok sayıda da 9 mm tabanca mermi kovanı bulundu.

“Aile İstanbul'u terk etti”

Polis yaptığı araştırmada, Bilal Diril’i öldüren kişinin Barış Boyun çetesi üyelerinden “Fistandalton” lakaplı Murat U. olduğunu tespit etti.  Daltonlar Çetesi’nin motosikletli saldırıları ise meşhur.  Aile bunun üzerine yıllar önce Batman'dan çıkıp geldikleri İstanbul'u terk etti.

Şimdi ise abileri öldürülmekle tehdit ediliyor. İstanbul'da iki çocuğunu kaybettikten sonra tekrar memleketine geri dönen ve hala tehdit edilen bir ailenin acı gerçekliği.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli