Soylu’dan sert sözler

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hiç endişe etmeyin bu terörü öyle bir bitireceğiz ki, Allah şahittir ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak” dedi.

 

Mardin'de 11 Kasım’da meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk dün sabah hayatını kaybetmişti.


Saldırıyı, PKK’nin gençlik yapılanması Sivil Savunma Güçleri (YPS) üstlenmişti.

 

Muhammet Fatih Safitürk'ün cenaze töreninde bugün konuşan Süleyman Soylu şöyle konuştu:

 

“Bir mesai arkadaşım olarak Allah şahittir ki ben ondan razıyım. Ve inanıyorum ki milletimiz de ondan razı. Bir şeyi burada ilk kez söylüyorum.

Muhammet Fatih kardeşim benim aynı zamanda akrabamdı. Bir bakanla bir kaymakamın o mesafesini hiç bozmadı. Akrabayız Muhammet Fatih ile.”

 

HDP'nin sıralarında büyükelçileri görünce içinin cız ettiğini söyleyen Soylu konuşmasına şunları ekledi:

 

"Bilmenizi istiyorum ki o büyükelçiler, HDP'nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim, terör örgütüne cansuyu veriyorlar, cesaret veriyorlar. Bir şeyi milletimiz çok iyi anladı. Bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanların vekil, o gün koltuklarına oturanlar asiller. Onlar bu toprakların çocukları değiller."


Soylu ayrıca, "Hiç endişe etmeyin bu terörü öyle bir bitireceğiz ki, Allah şahittir ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak. Bu milletimize namus sözüdür, şeref sözüdür. Kaymakam bey görevin tamamlanacaktır, rahat ol" dedi.