AK Partililer ile İBB arasında ‘Halk Ekmek’ tartışması

Haber Merkezi - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Hadımköy'de inşaatı bitmek üzere olan Halk Ekmek fabrikasının İBB Meclisi pas geçilerek CHP yanlılarına verileceğini iddia etti.

Göksu, iddiasını Twitter hesabından “CHP'li İBB Başkanı, AK Parti döneminde başlayan, tüm malzemeleri alınmış Halk Ekmek fabrikasını meclise bile getirmeden, encümen üzerinden yandaşlarına peşkeş çekmeye hazırlanıyor” mesajı ile paylaştı.

Göksu, İBB Meclisi öncesinde yaptığı basın toplantısında da “Dünyanın en büyük ekmek üretim tesisi CHP tarafından birilerine peşkeş çekilmek üzere meclisten de saklanarak aylık 50 bin kirayla birilerine verilmek isteniyor” demişti.

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise fabrikayı Halk Ekmek’e devretmek kararında olduklarını ifade ederek, “Bugün İBB Meclisi'nde ilginç bir olay yaşandı. İstanbul'un muhalefet partisi İBB'nin yaptığı ekmek fabrikasının Halk Ekmek'e kiralanmasına itiraz etti. Kim rahatsız olursa olsun yeni ekmek fabrikası halkımıza ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için Halk Ekmek'e verilecek” dedi.

Murat Ongun bugün yaptığı videolu paylaşımda ise “İstanbullulara milyonlarca ucuz ve sağlıklı ekmek üretecek Hadımköy Halk Ekmek fabrikamızın yapımı hızla ilerliyor” dedi.

AK Parti döneminde yapımına başlanan fabrikanın sadece yüzde 1’inin tamamlandığı, CHP döneminde ise fabrikanın yüzde 60 oranında yapıldığı belirtiliyor.