Özgür Özel'den Erdoğan'a: Bak, Tayyip Bey hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz

5 saat önce
Rûdaw
Etiketler Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan Bornova Belediyesi İzmir Teğmenler
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mezuniyet töreninde kılıç kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler hakkında soruşturma başlatılmasına tepki göstererek; "Bu ülkede eğer teğmenlerin hepsi bunu söylüyorsa rahat uyu, Türkiye'nin düşmanları korksun. O orduda bir teğmen bile o sözü söyleyemiyorsa o zaman oturup düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde gündeme dair gelişmeleri ele aldı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in kendisi ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Özel şunları söyledi:

"Ömer Çelik diyor ki; 'Özel Harbiye'deki teğmenlerle imam hatiplileri karşı karşıya getirmeye çalıştı.' Erdoğan, teğmenler kılıçları kaldıralı bir hafta oldu, 8 gün sustun. Sonra kalktın tepki gösterdin. İmam hatiplilerden tezahürat, alkış aldın. Neden yaptın? Normalleşme CHP'ye yarıyor diye. İmam hatiple teğmenleri karşı karşıya gösterdin.

Onları ayrıştırmaya çatıştırmaya gerek yok dedim. Ömer Çelik diyor ki 'Harbiyeliler de imam hatipliler de milletin değeridir.' O benim lafım Ömer Bey. Sen onu Erdoğan'a söyleyeceksin. Bak, Tayyip Bey. Burada her partiden insan var. Bu ülkede eğer teğmenlerin hepsi bunu söylüyorsa rahat uyu, Türkiye'nin düşmanları korksun. O orduda bir teğmen bile o sözü söyleyemiyorsa o zaman oturup düşünmek lazım. Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli