Ankara merkezli 'hacker' operasyonu: 11 tutuklama

12-09-2020
Rûdaw
Etiketler Ankara PKK Hacker Mezopotamia Hacker
A+ A-

Haber Merkezi - Ankara Emniyet Müdürlüğünce, Ankara merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda 11 kişi tutuklandı. Tutuklananların “Mezopotamia Hackers” adı altında birleşip kamu kurumlarının sitelerinde PKK propagandası yaptığı ileri sürüldü.

AA’da yer alan habere göre, PKK içerisinde faaliyet yürüten hacker grupları Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından takip edilerek, şüphelilerin, PKK’nin kongre kararları doğrultusunda "Mezopotamia Hackers" çatısı altında birleştiğini tespit etti.

Hacker gruplarının, 71 ilde 411 kamu kurum ve kuruluşu ile 81 ilde 14 bin 271 tüzel kişiliğe ait internet sitesine “yetkisiz erişimler” gerçekleştirerek, SMS yoluyla çok kişiye çok sayıda mesaj gönderdiği ve örgüt propagandası yaptıkları iddia edildi.

Şüphelilerin, çok sayıda okulun, internet üzerinden başvuru yapılan kamu kurumunun ve ombudsmanlık sitelerine yetkisiz erişim gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Teknik ve fiziki takibin ardından kimliği tespit edilen şüphelilere yönelik Ankara merkezli 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyerek aranan 26 zanlıdan 18'ini gözaltına aldı.

Ankara TEM Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden 3'ü ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

Adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 4'ünün etkin pişmanlıktan faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 11'inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli