Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ortak Kürtçe terminoloji için çalıştay düzenleyecek

Haber Merkezi - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, birim isimlerinin Kürtçe dilinde ortak bir terminolojiye kavuşturulması için “Kürtçe Ortak Terminoloji Oluşturma” konulu çalıştay düzenlenmesine yönelik karar aldı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin paylaşitığı habere göre, Büyükşehir Belediyesi Meclisi, belediyelerde sıkça kullanılan Kürtçe kavram ve mesleki terimlerin standart hale getirilmesi yönünde temmuz ayı olağan toplantısında kabul edilen önergeye ilişkin hazırlanan raporu oy birliğiyle kabul etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, ağustos ayı olağan toplantısının ilk oturumunu Belediye Meclis Salonunda düzenledi.

Büyükşehir Belediye Meclis İkinci Başkanvekili Evin Yelboğa başkanlığında yapılan toplantıya, meclis üyeleri katıldı.

Gündem maddeleri üzerine görüşmeler yapan Büyükşehir Belediyesi Meclisi, belediyelerde sıkça kullanılan Kürtçe kavram ve mesleki terimlerin standart bir hale getirilmesi yönünde temmuz ayı olağan toplantısında kabul edilen önergeye ilişkin Kültür Komisyonu tarafından hazırlanan raporu değerlendirdi.

Raporun okunup değerlendirilmesinin ardından Meclis, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hizmet veren birim isimlerinin ortak bir terminolojiye kavuşturulması için “Kürtçe Ortak Terminoloji Oluşturma” konulu bir çalıştayın düzenlenmesine yönelik raporu oy birliğiyle kabul etti. 

Dil alanındaki uzmanların katılımıyla düzenlenecek olan çalıştayda, ortaya çıkacak veriler sonucunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde pilot uygulama başlatılacak.