‘Türkiye, Macron’un Karayılan’la görüşmesine tek kelime edemez’

12-08-2021
Rûdaw
Etiketler Fatih Altaylı Taliban Murat Karayılan
A+ A-

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında, Afhanistan’ın neredeyse tamamını kontrol altına alan Taliban lideri ile görüşebileceğini söyledi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise Türkiye'nin Taliban ile görüşmesini “sakıncalı bulduğunu” söyledi ve PKK liderlerinden “Murat Karayılan” örneğini verdi.

Altaylı, "Eğer Türkiye böyle bir şey yaparsa, yani Taliban lideri ile görüşürse yarın Avrupalı bir liderin, ne bileyim mesela Macron’un Murat Karayılan ile resmi bir görüşme yapmasına karşı tek kelime edemez" diye yazdı.

Altaylı'nın Habertürk'te "Bir minik hatırlatma" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

“Lüzum üzerine küçük bir hatırlatma yapmak isterim.

Türkiye’de iktidara mensup ya da iktidarın sahibi bir siyasetçinin Taliban lideri ya da temsilcisi ile bir görüşme yapması çok sakıncalı bir durumdur.

Eğer Türkiye böyle bir şey yaparsa, yani Taliban lideri ile görüşürse yarın Avrupalı bir liderin, ne bileyim mesela Macron’un Murat Karayılan ile resmi bir görüşme yapmasına karşı tek kelime edemez.

Prompter'a “Taliban liderini kabul edebilirim” yazmak kolaydır.

Bunun siyasi sonuçları ile baş etmek ise çok zordur.”

Ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan TV yayınında, “Bu son gelişmeler gerçekten Afgan halkının içine düştüğü durum çok sıkıntılı. Taliban'la bunların yaşadığı süreç çok sıkıntılı. Bu konuda da bazı çalışmalar yapıyoruz. Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya dek şu an da ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli