Ankara’da ölümlü kavga sonrası Suriyelilere kitlesel saldırı

Haber Merkezi - Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi mahallesinde önceki gece yaşanan bir kavgada  18 yaşındaki bir gencin bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Suriyelilerin işyerlerine kitlesel saldırılar gerçekleştirildi. Suriyelilerin dükkanlarına ve araçlarına saldıran kalabalığa çevik kuvvet müdahale etti.

Battalgazi Mahallesi'nde bulunan parkta dün akşam iki grup arasında kavga çıktı. Kavgada 18 yaşındaki Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler yaralandı. Hastaneye kaldırılan Emirhan Yalçın hayatını kaybetti. Olay sonrası gözaltına alınan Suriyeli Yahya Abdo ve Muhammed Abdo tutuklandı.

Suriyeliler mahalleden çıkarıldı

Kavganın ardından mahallede gerginlik başladı. Polis, Emirhan Yalçın'ın cenaze işlemleri sırasında mahallede yaşayan yabancı uyruklulardan bazılarını güvenlik amacıyla tahliye etti.

Mahalle sakinlerinden bazıları ise tahliye işlemine tepki gösterdi. Dün akşam saatlerinde mahalledeki gerginlik  yeniden arttı. Battalgazi Mahallesinde toplanan kalabalık, Suriyelilerin işyerlerinin camlarını kırdı, kepenklerini parçaladı. Kalabalık, iş yerlerine girip bazı eşyaları dışarıya çıkartarak ateşe verdi. Yakılan ateş, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Yabancı uyruklu bir vatandaşa ait otomobil de devrilerek ters çevrildi. Polis ekipleri mahallede geniş güvenlik önlemi alırken, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Emniyet: Görüntüler başka bir ülkeden

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada dolaşan ve dün Altındağ'da yaşanan olaylara ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili açıklama yayınladı. Paylaşılan görüntünün başka bir ülkede çekildiği vurgulanarak, "Provakatif maksatlı paylaşım ve görüntü yayınlayanlarla ilgili adli işlemler başlatılmıştır" denildi.