Adnan Oktar'ın mal varlığına el konuldu

12-07-2024
Etiketler Adnan Oktar Mal varlığı Hazine Bakanlığı
A+ A-

Haber Merkezi - Adnan Oktar’ın ortalama 5 milyar liralık mal varlığı devlet hazinesine aktarıldı.

Hazineye aktarılan mallar arasında, devlet başkanlarının kullandığı makam araçlarını koruyan zırha sahip araçlar da yer aldı.

Adnan Oktar örgütü davasında yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay onadı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin kararıyla, örgüt lideri Oktar'a, cinsel istismar, kasten öldürmeye teşebbüs, eziyet, eğitim hakkının engellenmesi, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, kişisel verilerin izinsiz kayıt edilmesi gibi suçlardan verilen toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezası kesinleşmiş oldu.

Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, Yargıtay'ın sonucunda, operasyonda el konulan Oktar örgütüne ve şahsına ait ev, otomobil, mücevher, döviz ve Türk lirasına da el konulmasına karar verildi.

Örgütün el konulan mallarının güncel piyasa değerinin ortalama 5 milyar Türk lirası olduğu tahmin ediliyor.

Gazete Duvar'ın edindiği bilgilere göre, 3 adet Range Rover, 1 adet Mercedes S600, 1 adet Toyota Land Cruiser, 1 adet Jaguar marka araç da Hazine'ye geçti. Bu araçların, devlet başkanlarının kullandığı makam araçlarında kullanılan zırhla donatıldığı, roketatarlı saldırılara karşı dahi dayanıklı olduğu öğrenildi.

Örgüte 11 Temmuz 2018'de yapılan operasyonda, güvenlik güçlerine ateş açılmıştı. Örgütün Dragos olarak bilinen Kandilli'deki malikanesi ve çeşitli hücre evlerine yapılan operasyonlarda onlarca uzun namlulu silah ve tabanca bulunmuştu. Yargıtay'ın sonucunda çoğunluğu Glock marka olan silahlara, fişeklere ve yardımcı malzemeler de Hazine'ye geçti.

Örgütün evlerinde ele geçirilen büyük miktarda Türk lirası ve dövizin yanı sıra, ziynet eşyalarıyla birlikte, örgüt faaliyetleri için kurulmuş şirketler ve kamera kayıt cihazları da müsadere edilen mallar arasında yer aldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli