YRP'li Aydal'ın ‘Erdoğan ABD’ye gider’ açıklamasına AK Parti kanadından sert tepki

Haber Merkezi – AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ın Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı saygısız ifadeler, bir çirkinliğin dışa vurumu olduğu gibi açıkça haddi aşmaktır. Bu sözleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Aydal'ın, "Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider" sözlerinin “çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlık” olduğunu söyledi.

Bu sözleri şiddetle kınadığını vurgulayan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayetle mücadeleden terörün her türlüsüyle ve FETÖ'yle mücadeleye, 7 Şubat'tan 15 Temmuz'a kadar her türlü saldırı karşısında ortaya koyduğu cesur duruşunu tüm dünya bilmekte ve aziz milletimiz takdir etmektedir.

Doğan Aydal'ın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı saygısız ifadeler, bir çirkinliğin dışa vurumu olduğu gibi açıkça haddi aşmaktır. Bu çirkinlik ve iftiralarla şimdiye kadar çok mücadele ettik, bundan sonra da siyasi ve hukuki karşılığını vermeye devam edeceğiz."

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da Aydal'ın Erdoğan ile ilgili açıklamasını kınadı.

Ala, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın 'Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider' ifadeleri haddini aşmış, müflis bir zihnin çirkin hezeyanlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanına böylesine seviyesiz sözler söylemek kimsenin haddine değildir. Her türlü politik seviyenin altındaki bu ifadeleri esefle kınıyor ve reddediyoruz. YRP'nin yetkili kurullarının, bu kişi hakkında devlet ve demokrasi terbiyesinin gereğini yapacaklarını umuyorum."