ÇANAKKALE – O görüntülerin ardından bir polis tutuklandı

12-06-2024
Etiketler Çanakkale Polis Darp Tutuklama
A+ A-

Haber Merkezi - Çanakkale'nin Çan ilçesinde iki kişiyi darp eden polislerin görüntüleri sosyal medyada tepki toplayınca polislerden biri tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Çan ilçesi Hacı İbrahim Bodur Caddesi üzerinde birkaç araca çarparak kaza yapan araç sürücüsü, polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı.

Polis ekibi tarafından yakalanan kişiler iki polis tarafından tarafından copla darp edildi. O anlar bir başka kişi tarafından cep telefonu ile kaydedildi ve görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Darp sonrası hastaneye giden kişilerin vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

Çan Kaymakamlığı yetkilileri, iki polisin açığa alındığı ve gözaltında tutulduğu bilgisini paylaştı Polislerin mahkemeye çıkarılacağı, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedikleri öğrenildi.

Son olarak Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, ilçede 11 Haziran Salı günü saat 00.30 sularında trafik kazası yaşandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Kazaya karışan ve olay yerinden kaçan şahısların yakalanması sırasında görevli ekiplerimizin yaptığı davranış hiçbir biçimde kabul edilemez. Bu tutumları nedeniyle görevli 2 polis memuru derhal görevden uzaklaştırılmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır. Çıkarıldıkları mahkemece polis memurlarından biri tutuklanmış, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli