HDP'li vekil: Birakujî değil, provokasyon!

12-06-2015
Cesim İlhan
Adem Özcaner
Adem Özcaner
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – Azadî Hareketi Genel Sekreteri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Adem Özcaner, Diyarbakır’da yaşanan olaylara ilişkin, “Bu kardeş kavgası (Birakujî) değil, açık bir provokasyondur” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan HDP Van Milletvekili Özcaner, Kürdistan halkının evlatlarına uzanan elleri AZADÎ olarak kınadıklarını belirterek, şunları söyledi:

 

“Bu bir birakujî değil, açık bir provokasyondur. Bu, özellikle devletin bölgede inisiyatif kaybetmesinden sonra bir çok kirli emel ve amaç için siyaset yapan derin devletin odaklarının provokasyonlarıdır. Maalesef bu oyunlar Kürt evlatlarının eliyle gerçekleştiği için bu ciddi bir kaygıya sebep olmuştur.”

 

Özcaner, Kürdistan’da seçimden önce ve seçimden sonra meydana gelen olayların Kürtler için üzücü ve kaygı verici olduğunu belitti.

 

Azadî Hareketi olarak Kürdistan’daki bu şiddet eylemlerine açık ve net bir şekilde tavır koyduklarını vurgulayan Özcaner, bugün de aynı tavrı sürdürmekte olduklarını söyledi.

 

Kürt siyasi partilere çağrıda bulunan Özcaner, “Kürdistan siyasetinin aktörleri bir an önce tarafları bir araya getirmeli. Bütün çevrelerin var olan sorunlara duyarlılıkla yaklaşıp olayların önünü almasını ve Kürtler arasında esaslı bir barışa yönelik çabalar içerisinde bulunmalarını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli