Sinan Oğan açıkladı: Adaylıktan çekilecek mi?

Haber Merkezi - Sinan Oğan, adaylıktan çekilmeyeceğini ve Muharrem İnce'nin seçmen tabanının ana gövdesinin kendilerini destekleyeceğini söyledi.

Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın konuğu olan Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından "Ana gövdenin bize geleceğini söyleyebilirim" dedi.

“Bir oy Memlekete bir oy Sinan Oğan'a”

Muharrem İnce seçmeninin kendisini destekleyeceğini ifade eden Oğan, şunları kaydetti:

"Sayın İnce'ye oy verecek olan sayın İnce'nin tarafında olan insanların bugün şöyle bir kampanya gördüm: Bir oy Memlekete bir oy Sinan Oğan'a. Sayın İnce'nin genç, protest bir kitlesinin olduğunu gördüm. Seçmen tabanının bizim Atatürkçü, milliyetçi aday profiline rahatlıkla oy verebileceğini, ana gövdenin bize geleceğini söyleyebilirim."

“Çekilmemizi falan beklemesin”

Seçimden çekileceğine dair iddialara değinen Sinan Oğan, "Sayın Erdoğan ve sayın Kılıçdaroğlu bizim çekilmemizi falan beklemesin. Böyle bir şey asla yok. Son iki üç gün içerisinde yaşadığımız hadiseler bizi ikinci turun ortağa hâline getirmiştir. Ben de diyorum ki biz büyük sürpriz yapacağız Türk siyasetinde" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini değerlendiren Oğan, şunları söyledi:

"Sayın İnce'nin bu son yaşadıklarına üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Kendisine geçmiş olsun. Maalesef ki birtakım sahte girişimlerle Sayın İnce'ye bir itibar suikastı yapıldı. Bu Türk siyasetinde hiç de görmek istemediğimiz, Türk siyasetinden artık defetmeye hepimizin uğraş verdiği bu tür operasyonlar maalesef ki Sayın İnce'nin başına geldi. İnce'nin bu bir sağlık sorunu yaşamasına da sebep oldu. O açıdan Sayın İnce'ye ben geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum."

"Ben ikinci tura kalacağım iddiasındayım"

Sinan Oğan, "İkinci turda Cumhur İttifakı çatısı altına geçme gibi bir durum olabilir mi? sorusunu ise, "Şimdi ikinci turda benim Cumhur İttifakı'na veya Millet İttifakı'na geçme ihtimalimi ben şimdi burada konuşursam bana niye oy versin insanlar? Yani ben tavşan aday mıyım ki o zaman bana oy versin. Ben iddialı adayım. Ben niye şu an kendi ayağıma sıkayım? Şuna mı geçeceğim, buna mı geçeceğim? Hiçbirine geçmeyeceğim. Ben ikinci tura kalacağım iddiasındayım" şeklinde yanıtladı.