Kırmızı bültenle aranan Urfi Çetinkaya İstanbul'da yakalandı

Haber Merkezi - Uyuşturucu imali ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya, İstanbul'da 5 suç örgütü üyesiyle birlikte yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Çetinkaya, düzenlenen operasyonda Sarıyer'de saklandığı evde gözaltına alındı.

Çetinkaya'nın, 2003'te İstanbul'da 577 kilogram asetik anhidrit, 159 kilogram baz morfin, 617 kilogram eroin, 2013'te Rize'de 159 kilogram, Artvin'de 103 kilogram eroin ele geçirilmesi olayında uyuşturucu maddeleri ruhsatsız olarak ithal veya imal etmek ile uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti yapmak suçlarından arandığı, ayrıca İnterpol tarafından iki farklı dosyadan suç kaydı olduğu ve yargılandığı suçlardan kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sarıyer'deki bir adrese operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda, kırmızı bültenle aranan Çetinkaya'nın, saklandığı evde, TEM ve Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonla yakalandığı kaydedildi.

Urfi Çetinkaya ve beraberindeki 5 suç örgütü üyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyon sırasında ele geçirilen silah ve dokümanlar da incelenmek üzere emniyet binasına götürüldü.

Urfi Çetinkaya kimdir?

18 Mayıs 1988'de polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye mahkum olarak hayatına devam etti. 1989 yılında İstanbul'da 3 kilo uyuşturucu madde ile yakalanan Çetinkaya, 6 ay sonra tahliye edildi.

Urfi Çetinkaya, 2000 yılında "Matador" operasyonunda tutuklandı, 2003'te tahliye edildi. Daha sonra "Son Tango" operasyonunda bir kez daha tutuklanan Çetinkaya, 2012'de sağlık sebepleri nedeniyle tahliye edildi.

Adı İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yle de anılan Çetinkaya'nın, Zindaşti ile ortak olduğu iddia ediliyor.