AK Partili Yarka: Şırnak bizimle huzurun memleketi oldu

12-03-2024
Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka
Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka
Etiketler Mehmet Yarka Şırnak AK Parti 31 Mart Seçimleri
A+ A-

Şırnak (Rûdaw) – AK Parti’nin Şırnak’tan bir kez daha aday gösterdiği mevcut Belediye Başkanı Mehmet Yarka, bir kez daha seçimi kazanacaklarına emin olduklarını söyledi. Yarka, “Halkımız ‘Şimdiden hayırlı olsun’ diyor ama biz böyle demiyoruz, ‘hizmet için geldik, devam edeceğiz’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şırnak il genelinde 2023 yılı itibarıyla 570 bin kişi yaşıyor. Şehir merkezinin nüfusu ise 102 bin civarında.

31 Mart yerel seçimlerinde şehir merkezinde 49 bin 500 kişi oy kullanma hakkına sahip.

Şehirde seçim yarışının DEM Parti ile AK Parti arasında geçmesi bekleniyor.

2019 yerel seçimlerinde kentte AK Parti sürpriz yaparak belediye başkanlığını kazandı. AK Parti adayı Mehmet Yarka yüzde 61,7'lik oy oranıyla belediye başkanı seçildi. En yakın rakibi olan HDP'li Hişar Osal ise yüzde 35'te kaldı.

AK Parti bu seçimde de bir kez daha Mehmet Yarka’yı belediye başkan adayı olarak belirledi.

“Sayın Cumhurbaşkanımız Şırnak’ı çok seviyor”

Rûdaw TV’de Nwêner Fatih’in sunduğu “Seçim Panaroması”  programına konuk olan Yarka, 2019’da göreve geldiklerinde Şırnak’ın yüzde 65’inin yıkılmış halde olduğunu söyledi.

Yarka, “Tabi o dönemde kayyım yaklaşık 2 yıl boyunca çalışmıştı ancak halkımız bize yetki verdikten sonra biz Türkiye ve dünyada yaşanan pandemiye rağmen önemli çalışmalar yaptık. Biz tüm çalışmalarımızı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile hayata geçirdik ki kendisi Şırnak’ı çok seviyor. Önceki belediyeler dişe dokunur bir hizmette bunmamıştı” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Kürtleri ve Irak Kürdistan Bölgesi halkını çok seviyor” diyen Yarka, “Şırnak bu terör yüzünden yıllarca geride kaldı. Fakat AK Parti hükümeti ‘burası bana oy vermedi, oraya hizmet etmeyeceğim’ demedi. Eskiden hükümet bir hizmet yapmak istediğinde olaylar çıkarıyor ve halkı korkutuyorlardı ama şimdi olaylar kalmadı. Şimdi Şırnak huzurun memleketi oldu. Neden Kayseri, Adana, Mersin, Trabzon, Amasya ve Çorum’da huzur olsun da bölgemizde olmasın? Şimdi halk AK Parti belediyesi ile hizmet gördü. Siz de biliyorsunuz ki daha önce halk HDP ve öncüllerine çok oy verdi. Şimdi de DEM Parti olmuş adı. Ama görünür bir eserleri yok” ifadelerini kullandı.

“Halkımız bize ideoloji değil hizmet lazım diyor”

Mehmet Yarka, bu seçimde de Şırnak’ta kazanacaklarından emin olduklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

“Biz gece gündüz halkımızla iç içeyiz, geziyoruz. Millet ‘artık yeter’ diyor. Bu beş yılda yaptığımız hizmetleri görüyor ve bana, ‘Başkanım bir mahalleden diğerine gidip dönene kadar yeni bir şeyler yapıldığını görüyoruz’ diyor. Halkımızın da gözü açıldı. Halkımız bize ideoloji değil hizmet lazım diyor. Bakın Şırnak’ın yüzde 92’sine doğal gaz veriliyor, bu büyük bir oran. Bugün bir çok büyükşehirde böyle bir hizmet yok. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun, Şırnak’a büyük destekler verdi. Biz değil, halk bunu söylüyor; ‘Şimdiden hayırlı olsun’ diyor ama biz böyle demiyoruz, ‘hizmet için geldik, devam edeceğiz’ diyoruz. Belediyecilik de budur, hizmettir. Belediyecilikte de iktidarın desteği arkanızda ise daha iyi çalışabilirsiniz. Bugün Şırnak’taki hizmetlerimizi projelerimiz üzerinden yapıyoruz. Projelerimizi hazırlayıp sunuyoruz ve kabul edildiğinde destek veriliyor.”

“Kürtlüğümle gurur duyuyorum”

Yarka, Kürtçe hizmetler konusunda da, “Bizim dil ile bir problemimiz yok. Ben Kürdüm. Avrupa’ya gittim, Belçika’da AK Parti’den seçildiğimi anlattım, inanmadılar. Kürdüm ve Kürtlüğümle de gurur duyuyorum. Bugün Türkiye’de tüm resmi dairelerde, adliyede, valilikte de Kürtçe konuşabilirsiniz, bir sıkıntı yok. Hatta üniversitelerde de okutuluyor. Diğerleri bunu büyük bir sorun gibi gösteriyor ama ne bizim ne de partimizin dillere karşı bir problemi yok” diye konuştu.

“Geçmişte Şırnak’tan gidenler geri dönüyor”

Şırnak’ta imar çalışmalarında devam ettiklerini belirten Yarka, “Şırnak büyüyen ve ilerleyen bir şehir. Millet konutlar yapıyor, yatırım yapıyor. Bu bahsettiğim sıkıntılar nedeniyle geçmişte Adana, Mersin, Ankara, İstanbul’a ve diğer şehirlere gidenler geri dönüyor çünkü gerçekten buranın ticari potansiyeli var. Bugün burada Kerkük’teki petrolün kalitesinde petrol çıkarılıyor. Batman’da çıkarılan petrol 15 gravite, Şırnak’taki ise 41 gravite. Günlük petrol üretimi 40 bin varile ulaştı ve Allah’ın izni ile 2024 sonunda hedef 100 bin varil. Bunun Şırnak halkına da faydası olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Şırnak’ta 2015-2016 yıllarında hendek çatışmaları nedeniyle yaşanan yıkımın fotoğraflarını gösteren Mehmet Yarka, “Bu unutulmayacak, evlerimizi yıktılar. Millet ‘artık yeter’ diyor. Bu huzur ve hizmet de devam edecek” dedi.  

Yarka, yeniden aday gösterilmesi konusunda ise, “Milletimiz istedi, biz de kabul ettik” yorumunu yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli